26 Nisan 2024 Cuma

Selçuk seçimi taktiksel

Hollanda deplasmanından 2-0 mağlup olarak ayrılan milli takımımızda teknik direktör Abdullah Avcı maçın ardından yayıncı kuruluşun sorularını yanıtladı. Maçı değerlendiren Avcı, “Oyunun bütün bölümünde hafta başından beri planladıklarımızı uygulamaya çalıştık, uyguladık da. Biz atmamız gerekenleri atamadık ama yedik. Bir duran toptan gol yedik, rakipten daha fazla pozisyon bulduk” dedi.

Avcı duran toptan yenilen gol için, “Duran toplarda etkili değiliz. Artık defansta alan savunması yapıyoruz. Van Persie’nin golü çok basit bir gol oldu” ifadelerini kullandı

“Selçuk önümüzdeki maçlarda oynayacak”
Deneyimli teknik adam Selçuk İnan’ı oynatmamasıyla alakalı olarak “Selçuk’u sadece taktiksel olarak, bu maça özel olarak oynatmadık. Selçuk önümüzdeki maçlarda oynamaya devam edecek” yorumunu yaptı.

Estonya maçına da değinen Avcı, “Oyuncularla biraz önce konuştuk. Biz her takımı yenebilecek bir takımız. Burada yenildik ama özgüvenli bir futbol oynadık. Biz bu takımı 4 gün sonraki maça hazırlayacağız, o maçı da kazanıp yolumuza devam edeceğiz” dedi. Basın toplantısı Abdullah Avcı,  basın toplantısında ise gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hollanda’da 3 Eylül Pazartesi gününden bu yana planladıkları stratejinin sahaya doğru yansıdığını düşündüğünü belirten Avcı, ”Her bölüm oyunun içinde olmaya çalıştık. Özet olarak biz girdiklerimizi atamadık, rakibimiz girdiklerini attı. İyi oyun, bol pozisyon özellikle bu oyuncu grubuna diğer oynayacağımız maçlarda özgüven getirecektir. Her maçı kazanabilecek güçte olduğumuzu gösterdik. Dört gün sonraki maça en iyi şekilde hazırlanıp, ilk galibiyetimizi almak istiyoruz” diye konuştu.

Hollanda’nın ileri alanlardaki etkili hücumlarının stoperlerden gelen paslarla olduğunu ve bunu bildikleri için de ileride pres uyguladıklarını vurgulayan Avcı, ”Duran toptan yediğimiz gol çok kötüydü. Çok ucuz, kötü bir gol yedik” dedi.
Bugünkü maçtan sonra oyuncuların sağlık bilgilerini alacaklarını ve bu maçı yarın analiz edeceklerini ifade eden Abdullah Avcı, Estonya maçında değerlendirmelere göre farklı bir kadro ile sahaya çıkabileceklerini bildirdi.

Avcı, Hollanda maçında oynanan futbolun takıma özgüven verdiğini, bunun kendilerine olumlu yansıyacağını kaydederek, ”Bu karşılaşmada coşkulu ve rakibi rahatsız eden oyun oynadık. Bu grupta herkesi yenebilecek güçteyiz” değerlendirmesini yaptı.

Milli takımın alan savunmasından vazgeçip geçmeyeceği yönündeki bir soruya karşılık Avcı, ”Duran topla alan savunmasındaki gol oranları riski daha az. Bunu daha çok çalışmamız gerekecek” diye yanıt verdi.

Avcı, bir soru üzerine de Sercan’ı değiştirmesine neden olarak, bu oyuncunun fiziksel olarak düşüş yaşamasını gösterdi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ