8 Mayıs 2024 Çarşamba

Estonya engelini kolay geçtik

A Milli futbol takımımız, Abdullah Avcı önderliğinde ilk resmi zaferini aldı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmanın 19. dakikasında Estonyalı savuna oyuncusu Jaager, Burak’ı gole giderken düşürdüğü için kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu dakikadan sonra iyi başladığı oyunda sütünlüğü tamamen ele geçiren Ay yıldızlılar, 43. dakikada Emre, 60. dakikada Umut Bulut ve 75. dakikada Selçuk İnan’ın golleriyle 3 puanı 3 golle almayı bildi.

Arda’nın kısa pasıyla bir anda ceza sahasına giren Emre, güzel bir vuruşla takımımızı soyunma odasına 1-0 öne götürdü.

İkinci yarıda da hız kesmeyen Türkiye, 2. golü de çok geçmeden buldu. 60. dakikada Sercan Sararer’in ortasına kafayı vuran Umut Bulut, Milliler’i 2-0 öne geçirdi. İlerleyen dakikalarda Tunay-Selçuk’u da sahya süren Abdullah Avcı, oyunun tamamen rakipsahaya yıktı. Estonya’nın umutlarını bitiren gol ise 75. dakikada geldi. Soldan Hasan Ali’nin çevirdiği topa düzgün bir vuruş çıkaran Selçuk İnan, farkı üçe çıkardı.

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Marcin Borski

TÜRKİYE: Tolga, Gökhan Gönül, Ömer, Semih, Hasan Ali, Mehmet Topal, Emre (Dk. 82 Nuri Şahin), Arda, Sercan (Dk. 68 Tunay), Burak, Umut (Dk. 68 Selçuk)

ESTONYA: Sergei Pareiko, Rahn, Kruglov, Oper (Dk. 55 Purje), Kink, Lindpere (Dk. 55 Puri), Vunk, Vassiljev, Klavan, Jaager, Teniste

GOLLER:
 Dk. 44 Emre, Dk. 60 Umut Bulut, Dk 75 Selçuk İnan

KIRMIZI KART: Dk. 20 Jaager

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ