26 Nisan 2024 Cuma

Aziz Yıldırım neler söyledi?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, NTVSpor’un konuğu oldu. Metris cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez bir canlı yayına katılan Yıldrım, sözlerine yaşanan terör olayları nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek başlarken, daha sonra Alex meselesini yorumladı.
 
“Yönetimler seçimle gelirler, seçimle giderler. Benle hayatlarında konuşmamış insanlar sanki konuşmuş gibi haberler yazıyorlar. Ekonomi servisinde getir-götür işleri yapanlar bizden hesap sormaya çalışıyorlar. Türkiye’de sabah kalktığımızda neşeli olmak gibi bir şansımız yok, çünkü hep karalama haberler yapıyorlar.
 
Alex 5 yıl önce statta taraftar tarafından ıslıklandı. Eğer ben Alex’i ertesi gün çağırıp ‘tamam kardeşim’ diyip el sıkışıp gönderseydim ne olacaktı? Tabi ki büyük yıldızlar belli süreçlerden sonra futboldaki hayatları sonuna gelirken belli egoları öne çıkabilir. O egoları aşağıya indirmek lazım. Eğer attığı her twitter mesajını manşete taşırsanız burada kavga çıkar. Sayın Aykut Kocaman bu takım teknik direktörüdür. Her yetkiyi verdik. Onun istekleri doğrultusunda bir yola girmeye çalışıyoruz. Hoca ile oyuncu arasında bir problem yaşatıyorlar. Bu büyük bir sorun değil. Hocasıyla beraber konuşuyorlar. Bir-iki maç oynamadı diye bunu kavga ortamına sokmak ayıp oluyor. Alex’le ilgili bir problem yoktur. Alex’in sözleşmesi yine uzayabilir. Teknik Direktörün bize vereceği rapor doğrultusunda hareket ederiz.
 
“Oğuz Çetin, ‘Alex oynamalı’ diyor. Darılmayacağı için onun ismini vereyim ama o da Ortega’yı oynatmadı. Niye böyle yaptı demiyorum, o günkü şartlara göre öyle yapılmış, bugünkü şartlara göre böyle gerekiyor. Alex bizim kaptanımız.”
 
“Heykeli ben Metris’teyken, bana geldiler ‘Bizim böyle bir düşüncemiz var, ne düşünüyorsunuz’ dediler, yapın dedim. Ben niye Alex’in heykeline karşı çıkayım, bana ne faydası var? Ya da ne zararı var?”
 
“Bizi tenkit ediyorlar vizyonları yok diye, transfer ettiğimiz 11 oyuncunun 9 oyuncusu yerli. Roberto Carlos’u almak için 2 yıl uğraştık. Meireles buraya gelmeden önce aradı bazı arkadaşlarını başka takımdan ‘gelme paranı alamazsın’ dediler. Bir tane menajer var meşhur o getirmek istedi. Ali Yıldırım kendisi gitti bizzat görüştü transfer ettik. Bilmeden yazı yazıyorlar.”
 
Fenerbahçe Avrupa’da neden başarılı olamıyor?
 
“2001’den sonra en başarılı takım hangisi? Fenerbahçe. Biz neden başarılı olamıyoruz bunlar konuşmamız lazım. Abdullah Avcı’yla Selçuk İnan’ın meselesini bu kadar büyütmenin ne anlamı var. Medya satmak için bunlar yaparsa Türk futboluna katkıda bulunamaz. Öyle bir noktaya getiriliyorki, yarın birgün Abdullah Avcı mağlup olsa istifa diye bağıracaklar.”
 
UEFA’yı destekliyorum
 
“UEFA’yi Financial Fair Play çerçevesinde kulüpleri sıkıştırmasını destekliyorum. Bilica’ya çek verilecekiş, UEFA’ya da bildirmişler ama gelip çekini almamış. Bundan dolayı Fenerbahçe’ye yazık oluyor, UEFA’dan uyarı geliyor.”
 
“Aziz Yıldırım efsane başkan diyorlar. Aziz Yıldırım ne yapmış. Yapması gerekeni yaptı. Herkes efsane demeyelim, bunlar büyük camialar.”
 
Aykut Kocaman’la Alex konusunu konuştum. Kötü bir düşüncesi yok. Ondan faydalanacak. Alex maç kazandırırsa bunun faydasını Aykut Kocaman görecek. 
 
“Emre’nin ara vermesi gerekiyordu”
 
“Emre benim sevdiğim bir isim, karşı çıkanlar oldu. ‘Benim evladım’ dedim takıma kazandırdım. Emre’nin yıldızı basınla bir türlü barışmadı. Her maçtan sonra olumsuz yorumlar yapıldı. Geçen sezon Trabzonspor maçında yaşananlar gerçekten çok kötü olaylar. Emre her seferinde ‘Ben Fenerbahçeliyim’ dedi. İleride gelir burada görev alabilir. Şimdi gitmesi daha doğruydu. Avrupa’da dinlenir, kendisini rahat hisseder, psikolojisi düzelir. Bir sene ara vermesi gerekiyordu.”
 
Gaziantepspor maçında neden sahaya indi?
 
“3 temmuz sürecine darbe vuran kadın ve çocukların bulunduğu Mansiaspor maçıydı. Gaziantepspor maçında tribünlerde provokasyon vardı. İndim sahaya rica ettim. Benim tarzım bu, azarladı diyorlar. Taraftarın kadını erkeği olmaz. Beni de ıslıkladılar, 6 ay sonra büyük başkan diye alkışladılar.”
 
Amatör şubelere ne kadar ödendi
 
“Fenerbahçe büyüdükçe inanıyorum ki ülkenin sporu da büyüyecektir. Fenerbahçe mecbur mu amatör sporlara yatırım yapmaya. 18 tane sporcu Olimpiyatlara gitti. Tüm ihtiyaçları kulüp karşılıyor. Bunları da futbol kulübünün kazancıyla karşılıyoruz. Nevin Yanıt’ın Avrupa Şampiyonu olmasından dolayı Fenerbahçe 38 altın alıyor devletten. Bir atletizm şampiyonu çıkartıyorsunuz kulübünüz 24 bin lira para alıyor. Fenerbahçe 1998-2011 arasında 256 milyon dolar amatör branşlara harcadı. Bunun karşılığında gelirimiz 155 milyon dolar. Benim başkanlığımdan bu güne kadar Fenerbahçe 100 milyon dolar fazladan para yatırmış.
 
“Masa tenisinde Avrupa şampiyonu olduk, voleybolda Avrupa ve Dünya şampiyonu olduk. Kız ve erkek basketin de şampiyon olması gerek. Fenerbahçe devletten destek istiyor, vergiler konusunda. Ben de bu amatör sporlardaki yatırıma devam edeyim, hepimiz kazanalım. Açık söyleyim artık Fenerbahçe de bundan vazgeçmek zorunda kalabilir. Çünkü artık Financial Fair Play kuralları gereği fubolda kazanılan futbola yatırılmak zorunda.”  
 
“Stat Fenerbahçe’nindir” 
 
“Rahmetli Saracoğlu 1 tl karşılığında kulübe verdi arazisini. Tribünleri de biz yaptık. Şimdi soruyorum bu stat devletin mi kulübün mü? Fenerbahçe Stadı Fenerbahçe’nin kendi malıdır.”
 
“Bu bir şike davası değildir”
 
“Ben aslında süreçle ilgili konuşmak isterim. Çünkü mahkemede yaptığım savunma kısıtlı bir sürede gerçekleşti. Ama şimdi yargı süreci devam ettiği için hukukçuların görüşü şimdi yorum yapmayın bekleyin oldu.
 
Yaşadığımız süreç sadece Fenerbahçe’nin değil, Türkiye’nin sürecidir. Açıkçası bu süreç şanstı. Çünkü bu süreçte Fenerbahçe dışında kimse ayakta kalamaz. 
 
Öncelikle biz şikeden dinlenmedi. Biz slahlı örgütten dinlendik. Eğer biz Türkiye Cumhuryetinde 25 milyon taraftarı olan bir kulübün başkanı, yani herkesin gözü önünde olan bir adamı elinizde belge yokken dinliyorsanız burada yanlış birşey vardır. Ve diyorum beni neden silahlı örgütten dolayı dinleme kararı aldılar. Ben nasıl suçsuzsam Olgun Peker’de suçsuzdur. Davaya monte ettiler. O gün tezkere ile geldiler kapıya, evimi aramadılar. Biz kaçacağız diye bir ortam oluşturuldu.
 
Sonuçta biz bu davadan dinlendik. Ve bu dinleme Şubat 15 tarihli. SonraYasadan çıkmasına rağmen aynı dinleme devam etti. Sonunda bu operasyon yapılıp Metris’e giderken 6222’nin bilmem kaçıncı maddesinde şike suçundan yazıdılar. Sonra mahkemeler başladıktan sonra kanun değişti. Sayın Başbakana da teşekkür ediyorum, onun da katkıları oldu kanun değişikliği yaıldı ve bugünkü duruma getirildi.
 
Şikeyle ilgili de kısaca şunu söyleyeyim, her şey varsayımla yapıldı. İbrahim Akın’a 100 bin Euro vermişiz. Benim bu parayı ya kendi hesabımdan vermem lazım ya da kulübün hesabından. Benim hesabımı ve kulübün hesabını didik didik ettiler. Hiçbir şey çıkmadı.
 
6222 sayılı kanunla ilgili hiçbir düzenlemenin içinde olmadım. 
 
Fenerbahçe’yi eğer bunlarla suçluyorsanız, Türkiye’de hiçbir kulüp ben temizim diyemez. 
 
Bu bir şike davası değildir. Sonunda göreceğiz bunu.
 
Sivas’a para gitti deniyor. Emniyet Müdürü ifade veriyor, Vali geliyor ifade veriyor hepsi o çantanın açıklamasını yapıyor. 
 
Fenerbahçe CAS davasından neden çekildi 
 
CAS davasıyla ilgili Fenerbahçe yönetimi hem Türkiye’nin menfaati için hem de Fenerbahçe’nin menfaatleri için davayı geriye çıktı. Biraz araştırın. Mali kayıplar şunlar bunlar hepsi telafi edilir ama lekeler kalkmaz. Kimse Fenerbahçe’yi böyle basit şeylerle suçlayamaz.  
 
“TFF’ye, tahkim kuruluna, disiplin kuruluna kimseyi önermedim”
 
Hiçbir şekilde TFF’nin yapmış olduğu seçimlerde çok büyük etken olmama rağmen hiç kimseyi önermedim. Ne tahkim kuruluna ne de disiplin kuruluna hiç kimseyi önermedim. Bir sürü konuşma var ‘Aziz Yıldırım hakemleri ayarlıyor’ diye. Bir tane konuşmam yok. 
 
“O fotoğraf benim için şereftir ama etik değil dağıtmak”
 
“Gazetede benim fotoğrafımı bastılar. Ben o fotoğraftan utanmıyorum, şereftir benim için. Ama etik değil o fotoğrafı dağıtmak. Stada almayınca da basın özgürlüğü diyorlar. Benim özgürlüğüm ne olacak. Daha ileri gideceğim, bundan sonra bütün akreditasyonu ben alacağım. Ne kadar emekli gazeteci varsa akredite oluyor. Bakıyorsun adam iş miş yapmıyor, basın tribününü dolduruyorlar.”
 
“Havuz sisteminde fedakarlık yaptık”
 
“Anadolu kulüpleri ben olmasaydım bugün aldıkları paraları alamazdı. Fenerbahçe havuz sisteminde fedakarlık yapmıştır. 150 milyon tl’lik havuzu 450 milyon tl’ye çıkardık.”
 
“Artık yıldız oyuncu gelemeyecek”
 
“UEFA kriterleri uygulanmaya başladığı andan itibaren yıldız oyuncu gelemeyecek. O zaman altyapılara önem vermek gerek. Türkiye’nin sistemi yok. Abdullah Avcı’yı 2. maçında idam ettik. Basın doğru yazmak zorunda artık. Hangi gazete doğru haber veriyorsa onu almalı”
 
Kurumsal yapı yenileniyor
 
Bundan sonra kanuni işlere önem vereceğiz. Kulüpte bir değişim yapacağız. Kurumsal yapıda yenilenmeler olacak. Fenerbahçeli çok profesyonel arkadaşlar çalışacak.” 
 
“Türk sporunda barışın sağlanması lazım”
 
“Öncelikle Türk sporunda toplumsal barışın sağlanması gerekiyor. Tüm kulüplerin bir araya gelmesi lazım. Bunu artık federasyon mu yapar, Kulüpler Birliği mi yapar bilemem ama bunun yapılması gerek.”
 
Kavgacı mı?
 
“Adnan Polat varken kavga mı ediyorduk. Rahmetli Özhan Canaydın, ben ve Süleyan Seba bir araya gelip yemek yiyorduk. Daha önce Sadri Şener Kulüpler Birliği’nde Aziz Yıldırım’dan daha iyi çalışan bulamayız diyordu. Medya Fenerbahçeli değil, geçmişte de değildi. Fenerbahçe’yi yalnız Fenerbahçeliler yönetir dediğim için herkes bana düşman. Ne yaptıysam Türk sporu için yaptım.”
 
“Devletin yaptığı herşeyi desteklerim ama…”
 
Aykut Kocaman ‘Başkanım seneye bir yere gitmeyeceğiz, Topuk Yaylası’nda kalacağız’ dedi. Bu sene Topuk Yaylasına en azından 6-7 tane 2. ligden kulüpler geldiler. Seneye Avrupa’dan çok takım gelecek göreceksiniz. Galatasarayi TT Arena’yı devlete yaptırdı, karşı çıktım mı? Devletin yaptığı herşeyi desteklerim ama bize de yapmalı. Kulüplerimiz kendileri için yapacak ama bu ülkenin menfaatleri için de kullanılacak.
 
“Fenerbahçe’yi hiçbir zaman bırakmam”
 
“Fenerbahçe’yi hiçbir zaman bırakmam. Fenerbahçe’de pes etmek olmaz. Kurtuluş savaşında mücadele etmiş bir camianın fertleriyiz biz.”
 
“Mehmet Ali Aydınlar’ı birgün kıskanmadım”
 
“Ben cezaevinde yatarken, dışarda eğer tersi olsaydı, içeride kim olursa olsun onlar hakkında yorum yapmazdım, gider ziyaret ederdim. Hastaneye geldiğinde Mehmet Ali Aydınlar’a söyledim ‘Bu Fenerbahçe’ye yapılan bir operasyondur. Göreceksin hiçbir şey çıkmayacak.’ Kendi düşüncelerimi ben anlatıyorum fakat kendi çıktı dedi ki ‘Yargılama başlasın kimin ne olduğunu göreceğiz.’
 
Ben Mehmet Ali Aydınlara bakın ne yaptım, Allah kimseye göstermesin çocuğu vefat etti. Gereken neyse onu yaptık, acısına katıldık. Bize düşen neyse yaptık. Toplantı odasında ben bütün voleybolcuları çağırdım. takımda kızlar gruplara bölünmüş, antrenörü yanlış seçmişler. Mehmet Ali Aydınlar o gün gelmedi. Sonra başka bir antrenör getirdik takımı şampiyon yaptık. Mehmet Ali Aydınlar’ın hiçbir işine karışmadık. Herkes kızdı içeride ses ettirmedim. Kendisine bütün yetkileri ben verdim, birgün kıskanmadım, kupayı ona kaldırttım.”
 
“Ali Koç hergün kulüpte”
 
“Nihat Bey’le kardeş gibiyiz. Belli bir yaşa gelmiş insanlarız. Herkesin işi var gücü var. Ali Bey’in ailesi bu sene dinlenmesini istedi ama hergün geliyor kulübe çalışmalar yapılıyor. Cihat Kamer yönetime katılmak istemedi. Herkese tek tek teşekkür ediyorum.”
 
Galatasaray’a kırgın mı?
 
“Kırgın olsam ne olacak. Ben kendi camiamdan sorumluyum.”
 
Havuz sisteminden çıkacak mı? 
 
“Bu havuz sistemini bu noktaya Aziz Yıldırım getirdi. Siz durmadan bizi suçluyorsunuz. Bizde eğer lekesizsek gelin havuza devam edelim. Eğer biz suçluysak genel kurulda gereğini yaparız. Bütün kulüpler konuşmalarında bize saldırmayacaklar. Çünkü yargı devam ediyor. ben bunu Futbol Federasyonu başkanına anlattım. Eğer bize aynı şekilde saldırılmaya devam edilecekse biz bu havuzdan çıkalım.
 
“Gelirler arttırmalıyız”
 
“Fenerbahçe’nin şu anki bütçesini arttırmak mümkün değil. Fenerbahçe en az 400 milyon avrolara çıkmalı ki Avrupa’da eşit şartlarda mücadele etmek lazım. Bunu aşmak için de çalışmalar yapmak lazım. Bu çalışmalardan bir tanesi İddaa. İddaa’da Türkiye’deki kulüplere yüzde 7 oynanıyor. Bunun yüzde 1.6’sı Fenerbahçe’ye oynanıyor. bahiste de eşitlik diye üzerine en çok bahis yapılan Türk kulübü olmamıza rağmen isim haklarında eşit pay almayı kabul ettik.” 
 
“Aykut hocaya neden oynatmadın diye sormak suç mu?”
 
Azizsilin yok. Türkiye’de bir zihniyet var; Siz sorumlusunuz ama hiçbir şeye karışmayacaksınız. O bize anlatacak ‘bu oyuncu sakattır, o yüzden şunu oynattım’ diye bizle sohbet edecek tabi. Ama hiçbir antrenöre şunu oynat, bunu oynat demedim. Biz hergün bütün sporcularla beraberiz. Sohbet ediyoruz. Her Galatasaray maçından önce Selçuk Şahin’e uzaktan şut at derim. Aykut hocaya da şu oyuncuyu neden oynatmadın diye sormak suç mu yani. Bu kadar hoca geldi gitti, bir tanesi ‘Başkan işime karışıyor’ dedi mi?
 
“Fenerbahçe rahat bırakılmalı”
 
“Fenerbahçe tarihinin en önemli kadrolarından birine ulaştı. Fenerbahçe rahat bırakılmalı. Biz bu takımı desteklemeliyiz. Avrupa Ligi’nde ilerlememiz lazım.”
 
“1 milyon üye projesi”
 
“En büyük projelerden bir tanesi kulübün üye sayısını arttırmak. Buradaki amaç bir sivil toplum örgütü olan Fenerbahçe’nin daha güçlü hale gelmesi. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Hedefimiz 1 milyon üye olması. Bu üye miktarını yakaladığımız zaman 1 milyar dolar gelire çıkacağız. Bu paranın faiziyle gelecek olan 80 milyon doları amatör şubelere aktarmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Cumartesi günü bütün dernekleri Topuk Yaylasına davet ettik, onların düşüncelerini alacağız. Benim hesabıma göre 6 ay içerisinde bunu yaparız, 5 yıl sonra da hedefi yakalarız. O zaman biz burada olmayız ama Fenerbahçe’nin buna ihtiyacı var.” 
 
“Fenerbahçe’de kimse gizli tanık olmaz”
 
“Şekip Bey’le ilgili söylemler çok çirkin. Fenerbahçe’de kimse gizli tanık olmaz. Gizli tanık olanlar mahkemeye getiremezler. Fenerbahçe yöneticisine böyle iftira atılmaz. Gizli tanık olmak için o işleri yapman lazım, içinde olman lazım. Öyle birşey yok ki. Tekrar söylüyorum biz şike yapmadık. Kafanızdan geçeni şike olarak yorumlayamazsınız. Biz sokaktan gelmedik. Hepimizin belli bir çevresi var.” 
 
“Bana yakıştırılan bazı şeylerin olmadığını gördük”
 
“Yaşadıklarımdan hiçbir şey anlatmak istemiyorum. Ailemiz üzüntü yaşadı ama bugün iftira atanları, bana yakıştırılan bazı şeylerin olmadığını gördük. Ben devleti soymuşum gibi iddialar var. Herhangi bir tapede böyle birşey yazıyor mu? Kendi şahsımla ilgili herhangi bir yolsuzluk yapmışmıyım, niye şimdi söyleyemiyorlar. Bunlar ortaya çıktığı için sevindim.”
 
“Benim için herşey Fenerbahçe” 
 
“3 Temmuz sürecinde benimle birlikte olan yönetici arkadaşlarıma, yeni gelen yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Aykut Kocaman ve ekibinin bana verdiği destek için teşekkür ediyorum. Tüm amatör şubelerde bize destek olan takım kaptanlarımıza ve arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Sözüm var Fenerbahçe’ye canımı veririm diye. Benim için herşey Fenerbahçe. Fenerbahçeli olmaktan da gurur duyduğumu tekrar tekrar söylüyorum. Lütfen kamuoyu artık spora dönsün. Spordan zevk almaya bakalım. Yeni sezon da bütün takımlarımıza hayırlı olsun.”
- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ