27 Nisan 2024 Cumartesi

Yazarlar Galatasaray hakkında neler yazdı?

Uğur Meleke: “Riera, Çağlar, Emre”

Galatasaray’ın kolay bir maçı geride bıraktığını belirten Meleke, “Galatasaray için lig sınavıysa kolay geçti bu hafta… Terim geçtiğimiz sezon bataktaki Ankaragücü’ne karşı alternatif oyuncularına şans vermiş, o gün 4-0’lık galibiyetin yanı sıra birkaç küskün adamını da geri kazanmıştı. Dünkü Akhisar maçının da anlamı aynı gibiydi. Cris adaptasyon sürecini hızlandırdı; Burak kral olduğu, Sercan gol attığı günleri hatırladı. Günün bir başka moral bulan adamı da devşirme sol bek Riera’ydı. Hemen hemen hiç tehlike üretmeyen rakibe karşı Riera moral buldu bulmasına da, Terim’in sol bekteki bu tercihinin sorgulanması gerektiğini düşünüyorum ben. Yaz döneminde 6 transfer yapıldı, ama o ayları ameliyat söylentileriyle geçiren Hakan’a alternatif alınmadı. Terim, Hakan’ın olmadığı bir günde dahi Çağlar’a değil Riera’ya şans veriyorsa; belli ki Çağlar için Galatasaray öyküsünün sonuna gelinmiş! Ama Hakan’ın başına ciddi bir şey gelirse, Terim (daha önemli bir maçta) Riera’ya sol bekte güvenecek mi sahi? Üstelik bir yabancı hakkını sol bek için kullanarak Elmander-Amrabat gibilerinden vazgeçebilecek mi, merak ediyorum doğrusu…”

Ahmet Çakır: “Burada da ne olabilecekse o oldu”

Sercan ve Riera’nın takımda yeri olmadığını savunan Çakır, “Sercan’ın bir transfer yanlışından başka birşey olmadığı defalarca ortaya çıktı. Kontenjandan bulduğu şansla ilgili genel kanı “Bu son maçı olur” şeklindeydi. Riera’nın bek oynamayı bilmeyişinden doğan sorunları da öteki üç adam halleder gibi görünüyordu. M.United maçını “Galip sayılır bu yolda mağlup” diye yorumlayan taraftarın coşkusu da dikkate değer düzeydeydi. Orta alandaki dört önemli adamın hemen hiç top tutamayışı ilk 25 dakikanın boşa geçmesine neden oldu. Maça yoğunlaşma sıkıntısı yüzünden yapılan hatalar da göz tırmalayıcı nitelikteydi. Bu süre içinde kaleyi bulan tek şut atabildi Cim Bom. Üstelik erken bir değişiklik sancısı yaşamıştı rakip takım. Buna karşın Akhisar’ın cesaretle oynamaya çalışması onlar adına pek iyi sonuç verecek bir durum değildi. Nitekim fiyakalı bir atağın ardından ikinci gol geldi. Yarım saat dolmadan yakalanan skorda Emre Çolak’ın becerisi ve Burak’ın ikinci hamleyi yapabilme çabukluğu etkendi… Hemen ardından gelen ikinci gol Burak’ın bir takım arkadaşına yapabileceği inanılması güç türden iyilikti. Ortada pozisyon filan yokken sezgisiyle kaptığı topla yüzdeyüz gollük pozisyon üretti ve Sercan’ın topu boş kaleye atmasını sağladı. Burak Trabzonspor’da gol konusunda bencillikle suçlanan bir oyuncuydu. Buradaki değişim ve özverisinin karşılığı da çok geçmeden kendisine aynı şekilde Hamit tarafından verilen bir armağan olarak geri döndü. Bu golün başlangıç noktasında Sercan’ın bulunması da futbol tarihine geçecek bir olay sayılırdı! Maçın rahat kazanılmasında başrol Burak’ındı. Emre Çolak ve Dany öteki iyi adamlardı. Eboue ve Hamit başta olmak üzere ötekiler de görevlerini yaptılar. Melo da kendine gelmeye başladı. Sercan ve Riera henüz umutsuz vak’a statüsünden çıkabilecek durumda görünmedi.”

Mustafa Sapmaz: “Süpermen çıkınca”

Sonko’nun çıkışı sonrasında Akhisar Belediyespor’un çözüldüğünü belirten Sapmaz, “İbrahima Sonko, dün gece Akhisar savunmasını Kripton’a uçurmasa da dünyalı ve dengeli kılıyordu. Onun çıkmasıyla Klark Kent’leşen Ege savunmasını devirmekte zorlanmadı G.Saray! Sonko’lu Akhisar, İstanbul Belediye Spor’dan geçen hafta 4 gol yese de dün çıkana kadar takımını defansta o ayakta tutuyordu. Maçın başında gücünün ötesinde gösterdikleri dirençlerinin kırılmasında onun oyundan çıkmasının etkisi vardı. Yoksa olayları bir adam üzerinden anlatmama prensibimi rafa kaldırmış değilim! O çıkana kadar pek gedik bulamadıkları Akhisar’ın ceza sahası çevresinde Sonko sonrası rakip stoperlerin hatalarını iyi değerlendirdiler. Fatih Terim’in futbolcularına aşıladığı en önemli şey maçın her anında uyanık olma hali! Her yazıda dilim döndüğünce anlatıyorum. Fatih Terim elbette taktik, teknik ve fizik kondisyon için çalışmalar yapıyordur. Ancak bunlardan daha önemli olan futbolcularının hücumda ve defansta hata yapmama ve rakibi hataya zorlama konusunda aktif oynamasını sağlaması.”

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ