18 Nisan 2024 Perşembe

Başarısız olduğumda giderim

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettikleri gruptan çıkmalarının başarı sayılacağını söyledi.

Özel bir TV kanalında canlı yayınlanan programa katılan Aysal, İngiltere’den Manchester United, Romanya’dan Cluj ve Portekiz’den Braga’nın yer aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki gruplarında lider olarak tur atlama gibi bir beklentisinin olmadığını anlatarak, ”Mantıklı olmamız lazım. Biz 5-6 senelik aradan sonra Avrupa liglerine çıktık. Nerede olduğumuzu da biliyoruz. Gruptan çıkmamız Galatasaray için başarı sayılır. İster birinci ister ikinci… Grup lideri olmak gibi bir beklentim yok. Olursak, çok sevinirim” dedi.

Galatasaray olarak dünyanın en büyük 10 kulübü arasında olmayı hedeflediklerini anlatan başkan Aysal, ne kadar görevde kalacağına yönelik soru üzerine ise şöyle konuştu:

”Bu konuda iki tane kriterim var. Bir tanesi sıhhat. İkincisi ve daha önemlisi Galatasaraylılara vermiş olduğum sözleri tutabilmem. Bu sözleri tutabiliyorsam, yerine getirebiliyorsam, idealimdeki Galatasaray’ı oluşturabiliyorsam, bütün o süre için kalırım. Bunun süresi yok, 1 sene, 10 sene, 20 sene hiç önemli değil. Başarıyı yakalayamadığım gün benim görevim biter. Benim için başarı, Galatasaray Kulübü’nün dünyanın en büyük 10 kulübü arasına girebilmesi ve bu ekonomik yapıya sahip olmasıdır. Ben bunu yapmaya çalışıyorum.”

”Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı başarılı buluyor musunuz?” şeklindeki soruyu ise Aysal, ”Fenerbahçe’ye çok büyük hizmetleri olmuş bir başkan. Ama başarı kriterlerini Fenerbahçeliler tayin eder, ben edemem” şeklinde cevaplandırdı. 

Kulüp başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Oktay Mahmuti’nin görevine başarısızlık nedeniyle son verildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

”Ben başarıya prim veririm. Biz geçen sezon ligi birinci bitirdik. Play-off’larda 3 defa üst üste yenilip elenmemiz, benim kabul edebileceğim bir şey değil. Kendim için de böyle. Başarılı olduğum sürece kalırım, başarılı olmadığımda kendi biletimi keserim. Başkalarının da biletini bu şekilde kesmek durumundayım ki tarafsız olayım.”  

Sezon başı transfer döneminde gündemlerine gelen Brezilyalı futbolcu Kaka ile görüştüklerini, ancak yıldız futbolcunun İspanya’da kalmak istediğini dile getiren başkan Aysal, şunları kaydetti:

”Kaka ismi benden çıkmadı, ama doğru bir isimdi. Görüşen arkadaşlarım oldu. Kaka bir müddet daha İspanya’da kalmak istediğini söyledi. Öncelliği İtalya’ya gitmekti. Ama Galatasaray bir tek Kaka falan ile bir yere gelemez. Bizim çok iyi bir takımız var. Bu takım bu şekliyle de başarılı olur. Ama elerki günler içinde hocanın bir işareti olursa, ‘Ben şu bölgeye, şu takviyeyi istiyorum’ derse, biz bunu yapmak zorundayız.”

Talep gelmesi halinde hangi bölgeye transfer yapacaklarına yönelik soru üzerine de Aysal, ”Onu hoca tayin edecek. Talep gelir, biz o talebe göre bütçemize bakarız, uyar, uymaz. Kendi görüşümüzü de bildiririz. Ben teknik konularla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Yaptığım zaman da fazla da güvenmeyin. Ben sadece kişisel olarak yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Ünal Aysal, sezon başlamadan önce Atletico Madrid Kulübü Başkanı Gil Marin ile İstanbul’da yaptıkları görüşmede eski futbolcuları Arda Turan için nabız yoklayıp yoklamadıklarına yönelik soru üzerine, ”Nabız yoklama tarifi doğru. Ben kendisine ‘Ödemelerde zorluk çekiyorsanız oyuncumuzu geri alırız’ diye bir denemede bulundum. Ama kabul etmedi. ‘Borcumuzu ödeyeceğiz’ dedi” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal, kulübün mali yapısıyla ilgili olarak da bilgi vererek, ”Geldiğimizde toplam borçlarımız 327 milyon dolardı. Toplam teminatlarımız 850 milyon, temlik ettiğimiz değerler de 253 milyon dolardı. 2014 yılına kadar da bütün gelirlerimiz kullanılamaz haldeydi. Sermaye arttırımı yaptık. Bugün toplam borçlarımız 215 milyon dolara düştü. Teminatlarımız 390 milyon dolara, temlikliklerimiz de 170 milyon dolara düştü” diye konuştu.

Aysal, nakit akışlarının ”UEFA Finansal Fair-Play” kriterlerine uygun olduğunu dile getirerek, ”2014 Mart ayına kadar borçlarımızı 100 milyon doların altına indirme gibi bir hedefimiz var” dedi.

Ünal Aysal, Galatasaray Sportif A.Ş’de sermaye arttırımını kurallara uygun bir şekilde yaptıklarını anlatarak, Fenerbahçe’nin de geçen yıl sermaye arttırımına gittiğini öne sürdü.

Aysal, sermaye arttırımıyla ilgili olarak, ”Katiyetle en ufak bir sıkıntım, endişem yok. Çünkü yaptığım şeyin doğru olduğuna inanıyorum. Kurallara uygun, ahlaki, camianın ve yatırımcının lehine olduğuna inanıyorum. Eğer bunlardan bir tanesi olmasaydı parmağımı dahi oynatmazdım” dedi.

Kendisinin kulüp hisselerini aldığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını anlatan Aysal, ”Başında bulunduğum kurumla ilgili hiçbir mali işlem içine girmem. Onun için Galatasaray’ın 5 kuruşluk hisseni ne aldım, ne sattım. Galatasaray Kulübü’ndeki başkanlık görevim bitinceye kadar da hiçbir hisseyi alıp, satmayacağım. Bundan herkes emin olsun. Ben burada bağımsız kararlar almaya çalışıyorum. Camiama karşı her şeyden evvel bir şeref sözüm var. Verdiğim sözleri yerine getireceğim” diye konuştu.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER