24 Nisan 2024 Çarşamba

Spor yazarlarının Alex kararı yorumları

HAKAN ÜNSAL
Öncelikle bu kararın zamanlaması çok yanlış. Bu iş lig başlamadan sezon başlamadan önce yapılır. Zaten biliyoruz ki Aykut Kocaman’la Alex arasında problem var. Bunu bilmeyen yok. Çok yanlış bir zamanlama eğer bunu sezon başında yapsaydı tekrar takımını kurardı ona göre davranırdı. Kötü gidişatın faturasını Alex’e çıkartıyorlar. Bu da doğru mu? Kesinlikle yanlış. Alex bu takıma çok şey verdi sen ona bu muameleyi yaparsan herkes sana güler. Bunu zamanında ben de yaşadım. Eninde sonunda bu fatura hocalara kesilecek.

ALTAN TANRIKULU
Alex adına üzüldüm. Umarım Fenerbahçe bu kaostan çabuk kurtulur. Kıskançlık mesajları ve kale arkasında maç seyretmek bu durumu hazırladı diye düşünüyorum.

İLKER YASİN
Gelinen noktada ya Aykut’un istifa etmesi ya da Alex’in gitmesi gerekiyordu. Fenerbahçe Yönetimi Alex-Aykut krizini daha iyi çözebilirdi. Fenerbahçe’de takım içerisinde Alex’e karşı olanlar kadar Aykut Kocaman’a da cephe alanlar var. Neşterin vurulması ve yaranın temizlenmesi şarttı. Alex’in kadro dışı bırakılmasıyla bu yara o kadar kolay temizlenmeyecek. Birkaç futbolcuya ve hatta sonunda Aykut’a kadar uzanabilir bu kriz.

ERCAN SAATÇİ
Talihsiz bir durum. Umarım Fenerbahçe için doğru olan yapılıyordur. Bir tek Alex’in kadro dışı kalmasıyla Fenerbahçe’deki bu kimya bozukluğu düzelecekse tekrar hayırlı olsun.

İLHAN SÖYLER
Alex kararı doğru. Her karar teknik direktöre aittir. Aykut Kocaman’ın sahaya süreceği bir ton enstrüman var. Bakıyor, hangi oyun kalıbına uygun bir insan varsa onu koyuyor. Alex’in oynaması kanun mu? Bundan sonra Alex’in takıma geri dönmesi imkansız. Koca Fenerbahçe bir Alex’e mahkum değil! Aldı parasını, sömürdü. Her şey karşılıklı. Profesyonel iş yapıyor. Hagi geldi oynadı, yaptı işini gitti. Teknik direktör olacağı zaman belki düşünürüz.

SELÇUK YULA
Kasımpaşa maçından sonra durum belli olmuştu. Açıklanması da bugüne kaldı. Sayfalar dolusu yorum yapılır. Fenerbahçe kesinlikle önündeki 2 maçı en iyi şekilde geçmesi gerekecek. Artık kabak tadı veren bu polemiğin dışında söyleceğim tek şey var 3 Temmuz sürecinde tabiri caizse anamız ağladı. ” Çok acılar çektik. Dışardan gelen baskılara dalgalara direnelim derken kendi camiamızın ürettiği bir problemle bu hallere düştük” diyor Fenerbahçeliler. Kesinlikle aynı fikirdeyim. Daha ligin başında nasıl oldu da bu duruma gelindi. Daha lig başlamadan Aykut Kocaman’la Alex arasında yaşanan bu tartışma orada kesilip atılmalıydı. Ama olmadı bundan sonra da Fenerbahçe’yi daha çoook sıkıntılı günler bekliyor kanaatindeyim. Takımın koşmaması ikili mücadelelerde hemen hemen her maçta inanılmaz zayıf kalması şut atmaması kanatları çalıştırmaması pozisyonlar bulmaması, savunmada çocukların bile yapmayacağı hatalar gene savunmanın kademe anlayışındaki zayıflıklar, kaleci Volkan’ın çare bulamaması ve üzüntü ile izlemesi, Alex’in gitmesiyle düzelecekse ben böyle soruna kurban olurum. Ama bunlar bir günde çözülecek işler değil. Futbolcular bayram ediyordu. Çünkü döküldükleri maçtan sonra hiç kimse Egemen’in Uche’yi bomboş bırakmasına ne Hasan Ali ile Gökhan’ın tek bir orta yapmamasına bir şey dememişti. Şimdi onlar akla karayı görecekler.

YILMAZ VURAL
Bu kararı Aykut Kocaman’ın tek başına almadığını bilmekte fayda var. Bizim ülkemiz çok tuhaf. 1 hafta önce adamın heykelini dikiyoruz bir hafta sonra da kadro dışı bırakıyoruz. Bir futbolcunun heykelinin dikilmesine de karşıyım zaten. Alex gösterilen bu ilgiyi ve sevgiyi suistimal etti. Alex kadroya alınmadı diye tavır alıyor. Bir antrenörün seni oynatmamaya hakkı yok mu? Eskisi kadar iyi olmayabilirsin sonuçta 35 yaşındasın. Artık konumu bilerek kendini eğitmen lazım. Alex agresifleşti. Bu tavrı da yüzüne ve futboluna yansıdı. Ben bu kararı olumlu buluyorum. Alex insanları böyle davranmaya mecbur etti.

Kaynak:Hurriyet

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ