19 Nisan 2024 Cuma

Yeniden aday olmayacağım

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarıyla buluşan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, ileride şartların neyi getireceğini bilmediğini, ancak 2013 yılındaki genel kurulda aday olmayı düşünmediğini söyledi.

Kulübün belli bir yere geldiğini, daha Avrupa tarzında idare edilmesi gerektiğini söyleyen Şener, ”Önümüzdeki yıllarda bu kulübün yönetim kurulunun 5 üyesi Trabzon’dan olsa yeter. Her şeyin merkezi Ankara veya İstanbul’da. Bunun için diğer üyeler mecburen Ankara veya İstanbul’dan olmalı” dedi.

Bir gazetecinin, ”genel kurulda kimse aday olmazsa, istediğiniz ortam olup size bir ekip kur denilirse, dediğiniz şekilde bir ekip kurabilir misiniz” yönündeki soru üzerine ise Şener, ”Kurarsın, niye kuramayacaksın. Yönetimde çok yaratıcı kişiler olmalı” yanıtını verdi.

Şener, 2013 yılındaki genel kurulda herkesin aday olabileceğini kaydederek, ”Ancak başkan adayları çok farklı kişiler olmalı. Sizin bu Trabzon’da diyorum benim Trabzon’umda böyle değildi. Parası olan insanı çok seviyorsunuz. Parası olan insan hemen ölçünüz, Trabzonspor Kulübü Başkanı olsun. Şu anda kulübün hiçbir yöneticiye bir lira borcu yok, kimseden para istemiyor. Kulübü imkanları ile dönüştürecek kişiler olmalı. Başkan oluyorsun 2 milyon avro kulübe veriyorsun. Bizim için 15 günde harcadığımız para bu. Yeni proje bulup üreteceksin. Öyle başkan lazım.”

Görevde bulundukları 5 yıllık süreyi de değerlendiren Şener, ”Modern bir kulüp olduk. 5 sene hep ilkleri yaşadık. Trabzonspor ya birinci, ikinci, üçüncü oldu, kupalar kazandı. Kulübü belli bir yere getirdik ama daha ileriye getirilmeli” diye konuştu.

Şener, Beşiktaş ile hafta sonu deplasmanda yapacakları maça ilişkin olarak ise ”Beşiktaş maçı derbilerden biri. Beşiktaş’ı kaldırıp hemen bir kenara atmayın, ismi yeter. Biz de iyi takımız. İnşallah 3 puanla dönersek daha sonra Bursaspor maçı var. Bursa’da eski Bursa gibi değil ama ona kanmamak lazım. Beşiktaş ve Bursaspor’dan 6 puan alırsak o zaman çok mesafe alırız. İnşallah da öyle olur” diye konuştu.

İyi bir kadrolarının bulunduğunu ifade eden Şener, ”Emre Güral, çok iyi oyuncu. Janko henüz takımla ciddi antrenmanlar yapamadı. Yedek kulübümüzde 10 milyon avro var deniyor. Ama aynı durumda Galatasaray için bir yedek takımı daha var diyorlar. Bu niyetle alakalı bir şey. Elimizde çok süper bir kadro var. İki milli kalecimiz, yabancı milli oyuncularımız var. Alttan Zeki Yavru, Emre Güral gibi gelen oyuncular var” diye konuştu.

Şener, şike sürecine ilişkin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) de başvuru için gerekli hazırlıkları yaptıklarını Kurban Bayramı’ndan sonra da müracaatlarını yapacaklarını kaydetti.

Şener, PTT 1. Lig’de mücadele eden 1461 Trabzon’un pilot takımları olduğu için hak elde etse de Spor Toto Süper Lig’e yükselemeyeceğini kaydederek, bu kulübün satılması gerektiğini kaydetti.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER