29 Mart 2024 Cuma

Galatasaray’a şok stat raporu

Şampiyonlar Ligi’ndeki Cluj maçı sırasında yağan yağmur, Türk Telekom Arena’nın zeminini önce göle, sonra da bataklığa çevirmişti. Sorumlunun kim olduğu uzun süre tartışıldı, analizler yapıldı. Çıkan sonuca göre, durum beklenenden daha vahim.

Kanalizasyon sistemi tıkalı
Stadın çok değişik bir problemi ortaya çıktı. Civarda devam eden inşaatların getirdiği yük, stadın bulunduğu bölgenin kanalizasyon boşaltım sistemini aşırı yağışlarda kilitliyor, bu durum da drenaj sisteminin terse çalışarak stat çevresinin ve yeşil sahanın su basmasına neden oluyor. Özellikle inşaatı süren hastane ve yan tarafta da dev bir iş merkezi için kazılan 70 metrelik temel çukurunun boşaltımı için kurulan pompaların, bu civarın kanalizasyon sistemini kilitlediği düşünülüyor. Problem bununla da sınırlı değil.

Su toplama havuzu yapılabilir
Henüz birkaç ay önce yenilenen çimler aşırı suda kaldığı için çürüme tehlikesiyle yüz yüze. Karabük maçında zeminin yağış olmamasına rağmen yaprak yaprak kalkmasıyla harekete geçen Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, görevlilere talimat vererek durumun hemen incelenmesini istedi. Stadı incelemek için gelen Teknik Üniversite yetkililerinin de drenaj sisteminden çok, kanalizasyon problemine dikkat çektikleri belirtildi. Çözüm için Batı Tribünü’nün arkalarına su toplama havuzlarının yapılması gündeme geliyor. Tüm stadın çevresinin sular altında kalması da bu tezi doğruluyor. Yani problem sanıldığından büyük ve Galatasaray’ın kendi imkanlarıyla bu sorunu ortadan kaldırabilmesi imkansız görünüyor. Bu da Galatasaray’ın hükümetle tekrar karşı karşıya kalabileceği anlamına geliyor.
Kaynak: Fanatik 

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER