Home Futbol Haberleri UEFA Avrupa Ligi Fenerbahçe’nin Marsilya zaferi

Fenerbahçe’nin Marsilya zaferi

fenerbahce-nin-marsilya-zaferi

İki takımın da kontrollü başladığı maçta ilk tehlikeyi 12. dakikada Cristian ile Fenerbahçe yakaladı. Brezilyalı oyuncunun sert şutunda Mandanda meşin yuvarlağı çift yumrukla uzaklaştırdı.

29’da ise Marsilya tehlikeli geldi. Şık paslarla Fenerbahçe ceza sahasına sokulan Fransız temsilcisinde Andre Ayew’in şutu üstten auta gitti.

32. dakikada Abdullah’la kaleyi uzaktan yoklayan Marsilya’ya cevap hemen bir dakika sonra Caner’le geldi. Oyuncunun sert şutunda Mandanda topu iki hamlede kontrol edebildi.

Dakikalar 39’u gösterdiğinde Fenerbahçe kazandığı korneri gole çevirdi. Meireles’in kullandığı, Gökhan’ın aşırttığı top Bekir’de kaldı. Bekir göğsünde yumuşattığı topu röveşata ile Marsilya ağlarına yolladı: 1-0

İlk yarıda 1-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile geçildi.

Karşılaşmasının ikinci yarısında ve özellikle son dakikalarda MArsilya atakları sıklaştı. Ancak İstanbul’daki amçta olduğu gibi bu kez şans yanlarında değildi ve golü bulamadılar.

49.dakikada Jordan Ayew, 50’de Raspentino ile kaleyi yoklayan ev sahibine Volkan izin vermedi.

Dakikalar 54’ü gösterdiğinde Morel’in ortasında Andre Ayew’in kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti. Hemen bir dakika sonra ise Amalfitano’nun sert şutuna Volkan bir kez daha izin vermedi.

83’te Joey Barton’un şutunda top direğin hemen üstünden dışarı çıktı. Mücadenin son dakikasında Andre Ayew’in şutunu kale alanında Bekir önledi.

Karşılaşmada başka gol olmazken sarı-lacivertliler deplasmanda Marsilya’yı 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe bu galibiyetle grupta puanını 13’e çıkartıp liderliği garantilerken, Fransa temsilcisi 5 puanda kaldı.

MARSİLYA – FENERBAHÇE

STAT:
 Velodrome
HAKEM: Martin Atkinson (İNGİLTERE)

MARSİLYA: Mandanda, Abdallah, Fanni, Mendes, Morel, Abdullah, Barton (Dk. 85 Jobello), Raspentino (Dk. 70 Cheyrou), Amalfitano, A. Ayew, J. Ayew 
TEKNİK DİREKTÖR: Elie Baup

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Hasan Ali, M. Topal, Cristian, Meireles, Caner (Dk. 85 Stoch), Kuyt, Sow (Dk. 80 Mehmet Topuz)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

SARI KARTLAR: 
Dk. 12 Mendes (Marsilya), Dk. 79 Bekir, Dk. 87 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

GOL: Dk. 40 Bekir

Exit mobile version