Home Futbol Haberleri Süper Lig Trabzon’da Eskişehir fırtınası

Trabzon’da Eskişehir fırtınası

trabzon-da-eski-ehir-f-rt-nas

Spor Toto Süper Lig’de 13. haftanın kapanış mücadelesinde Trabzonspor ile Avni Aker Stadyumu’nda karşılaşan Eskişehirspor, rakibini 3-0 mağlup etti. Tarihinde ilk kez Trabzon’dan 3 puan çıkartan Kırmızı-Siyahlı ekip, ligde 5. sıraya yükseldi.

İlk 15 dakikanın ardından Eskişehirspor pas yüzdesini yükseltmeyi başarak maçtaki dengeyi kurdu. Sol kanattan da Dede’yi öne çıkarak üst üste tehlikeler yakalamayı başardı. Dede’nin ortasında 25’teki ortasına önce Servet dokunmadı, topu önünde bulan Kamara’nın şutuna da Giray ayağını sokarak engelledi. Pozisyonun dönüşünde Adrian ile soldan Trabzonspor tehlikeli geldi bu defa araya giren Diego, Janko’dan önce kafayı vurup mutlak golü engelledi.

Atağın gelişiminde Diego ile hızlı çıktı Eskişehirspor. Diego, ceza sahasında kendisini unutturan Kamara’yı gördü. Kamara boş pozisyonda uzak direğe plaseyi bırakarak takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Bu golden üç dakika sonra hızlı gelişen Eskişehirspor hücumunda Necati çaprazdan ceza sahasına girdi. Dar açıya rağmen şık bir vuruşla topu kalecinin üzerinden filelere gönderip farkı ikiye çıkardı. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın da skorunu belirledi.

İlk yarının son bölümündeki görüntü ikinci devrede de devam etti. Eskişehirspor biraz da daha geriye yaslanmış olsa da oyunun hakimiyetini elden bırakmadı. Hızlı hücumlarla gol arayan konuk takım üçüncü golü ise sürpriz bir isimle buldu.

Tecrübeli savunma oyuncusu 65. dakikada Trabzonspor yarı sahasının ortasından aldığı topta rakiplerini sırayla çalımladı ve muhteşem bir vuruş ile jeneriklik bir gole imza attı.

Kalan bölümde başka pozisyon olmadı ve mücadele konuk takımın 3-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Tarihinde ilk kez deplasmanda Trabzonspor’u yenen Eskisşhirspor, 21 puana yükseldi ve haftayı 5. sırada tamamladı. Ev sahibi ise bu yenilgiyle haftayı 19 puanla tamamladı. 


TRABZONSPOR – ESKİŞEHİRSPOR

STAT: 
Avni Aker
HAKEM: Tolga Özkalfa

TRABZONSPOR: Onur, Serkan, Giray, Bamba, Emerson, Colman, Soner (Dk. 46 Emre), Adrian (dk. 76 Sapara), Olcan, Halil, Janko (Dk. 70 Yasin)
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

ESKİŞEHİRSPOR: 
Boffin, Veysel (Dk. 71 Akaminko), Servet, Diego, Dede, Kamara, Hürriyet, Alper (Dk. 79 Burhan), Tello, Malecki (Dk. 58 Mehmet Güven), Necati
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

GOLLER:
 Dk. 26 Kamara, Dk. 29 Necati, Dk. 65 Servet
SARI KARTLAR: Dk. 15 Soner, Dk. 32 Veysel, Dk. 71 Serkan)

Exit mobile version