24 Nisan 2024 Çarşamba

Quaresma’yı düşünmüyoruz

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Televizyonu’nda yer alan “Başkanın Ajandası” adlı programa konuk oldu. 

Ünal Aysal’ın konuşmasının satır başları;

Galatasaray için hiçbir risk almam
 
“Galatasaray için hiçbir risk alamam. Oturduğum mevkii buna uygun değil. Aldığımız risklerin başında hukuki risk alamazsınız, kendiniz ve müessese için de önemlidir. Ama ilerlemek için risk almadan da olmaz. Ama G.Saray için risk almadım, almıyorum da almam da. Galatasaray adına risk almam ama kendi adıma risk alırım. Her yönetici muhakkak ki riskler almak zorundadır.” 
 
Gruptan çıkınca tatmin olmuş olacağım
 
“Dünya takımı olmak uzun bir yol… Bir senede, iki senede yapılacak bir kurum değil. Bütün Dünya takımları belli bir evreden geçti. Dünya en büyük 10 takımı arasında olmak için onların ekonomik yapısının ortalamasına gelmemiz gerekiyor. Biz de bunun için çalışıyoruz. Hocamız, taraftarımız, yönetimimiz de bunun içi uğraşıyor. Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkabilirsek, ilk senemizde antrenmanımızı yapmış olmuş olacağız. Gruptan çıkarsak, kendimi tatmin etmiş olurum. 22 milyon Euro’luk yatırımın, büyük bir yatırım değil. Önümüzdeki sezon daha fazla yatırım yapacağız. Biz süreklilik istiyoruz. Bunun için de sabır gerekiyor.”
 
Quaresma ile ilgilendik
 
“Ali Dürüst açıklamaları yaptı. Quaresma ile biz ilgilendik. Arkadaşlarımız temasta bulundular. Ancak sonuca ulaşamadık. Şu anda da böyle bir gündemimiz yok”
 
Kıraç samimi ve ağabey gibi konuştu
 
“İnan Kıraç’ın Divan toplantışarına sık gelmediği doğru. Kendi işleriyle ilgileniyor. Ama o günkü divanımıza gelmesi sürpriz değil. Oradaki yaptığı konuşmada son derece samimi ve camianın ağabeyi gibi konuştu. Ara sıra camianın büyükleri kalplerinden geldiği gibi konuşması gerekiyor.”
 
Fatih hocanın istediğini alacağız
 
“Galatasaray’da transfer durmuyor. Olabilir ama şu anda ajandamızda bu yok. Bana, Fatih hocadan bir talep gelmediği sürece, ben gündemime transferi almam. Çok net konuşuyorum; Fatih hocam benden transfer istemedi. Geldiği zaman gayet tabi ki düşünürüz. Uzun soluklu bir yapılanma içindeyiz. Fatih hocanın isteği oyuncuları alacağız.” 
 
Her yönüyle gelişme kaydettik
 
“Galatasaray bir buçuk senede her yönüyle gelişme kaydetti. Biz göreve geldiğimizde bu kadar yol alacağımızı tahmin etmiyordum. Sporcularımızın, yöneticilerimizin buna katkısı büyük. Her fırsatta camiamızda bunu sağlayanlara teşekkür ediyorum. Son günlerde sağdan soldan saldırılar geliyor. Buna alışmamız gerekiyor.”
 
“Bazen haddini aşan yazılar medyada olabilir. Medyadaki her kurum aynı seviyede aynı değil. Galatasaray’ın güçlü olması, Galatasaray’ın rakipsiz kalması değil. Galatasaray’ın kurumsal olarak güçlenmesi lazım. Güçlendiğinde standartın üstüne çıkar ve Türk sporunun hayatına da büyük katkı sağlar. Türk sporunun direklerinden bir tanesiyiz. Bir direk güçlendiğinde, diğer direkler de güçlenecektir. Göreceksiniz; biz güçlendiğimiz de diğerleri de güçlenecek ve Türk sporu da ayağa kalkacaktır.”
 
Fatih hoca meyveli bir ağaçtır 
 
“Meyve veren ağaç taşlanır. Fatih Hoca meyveli bir ağaç. hayatı boyunca kazanmış ve kendini buna adamış bir insan aslında örnek alınması gereken bir spor adamı ama camiamızdaki bütün fertler aynı olgunlukta değil. Fatih Hoca’ya karşı ne kadar saldırı olursa o kadar yükselir. Saygınlığı tartışılmaz. Onunla çalışmak da benim için gurur kaynağıdır.”
  
Başkanın kim olduğu önemli değil
 
“Galatasaray gibi büyük kulüplerde bir devamlılık var. Devamlılıklar başkanlarda değil, kurumsal yapılardır. İdari ve mali yapımı tam işler hale getirince çok mutlu olacağım. Ben giderim başkası gelir. Devamlılığın anlamı kurumsal yapıdadır. Bunu sağladıktan sonra başkanın kim olduğu önemli değil.”
 
Ben karakterimde yok
 
“Kulüp başkanları genelde aşırı fanatik olan hamasi konuşma yapan, sert karakterlidir. Bu benim karakterimde yok. Her sporsever böyle bir başkanı sever zaten.” 
 
Stadın çatısının kapanması önceliğimiz değil
 
“Yönetim kurulu olarak olayı muhtelif konularla irdeledik. Bizim stadın üstünün kapatılması, doğal afetlerde kullanılmak için yapılması isteniyor. UEFA zaten statların kapanmasını istemiyor. Bir de çimin ışık ve hava alması gerekiyor. Çatının kapanması gibi bir önceliğimiz yok. Bizim stadımız bir yeni bir stat olduğu için beton oturuyor. Bizim yapacağımız çatı, stada zarar verir. Ancak prosedürler kapatmamızı emrederse bunu yaparız. Galatasaray’ın yıllık 200 milyon Euro geliri var. Ancak öncelik bu değil.”
 
Aziz Yıldırım gelip derbiyi izleyecek
 
“Fenerbahçe Başkanın bizim sahamızda maçı izlemesi gayet normal. Tabi ki kendi statları gibi gelip derbiyi izleyecekler. Sadece Aziz Yıldırım değil, yöneticiler de gelecek ve biz de onları gayet güzel ağırlayacağız.”
 
20 sene sonra basketbolda kupa kaldıracağız
 
“Geçtiğimiz iki sene içinde bütün amatör branşlarda hareketlenme oldu. Biz yönetim olarak sadece futbolu değil, bütün branşları desteklememizin gerekliliğini biliyorduk. Son 20 senede kupa kaldırmak. İnşallah bu sene kaldıracağız. Sinerjiyi yaratmazsanız, başarıyı yakalayamazsınız.”
 
Taraftar kart
 
“Taraftar Kart projesi aşağı yukarı hayata geçme aşamasında. Bizim tahminimiz Mart ayından önce hizmete sunulacak.”
- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ