Home Futbol Haberleri Ziraat Türkiye Kupası Fener’den Pendik’e tek kurşun

Fener’den Pendik’e tek kurşun

fener-den-pendik-e-tek-kur-un

Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur karşılaşmasında Pendikspor ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Sezer Öztürk’ün attığı golle konuk ekip Pendikspor’u 1-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupasın’da bir üst tura çıkmayı başardı.

Mücadeleye iki takım da temkinli başlarken ilk atağı konuk Pendik’ten geldi. 6. dakikada Pendikspor sağ kanattan çok tehlikeli geldi. Ceza sahasına yapılan ortada Oğuz’un kafa vuruşunu kaleci Serkan son anda kornere çeldi.

13. dakikada ise kornerde yaşanan karambolde Pendikspor’dan Osman topa vurdu ancak direk gole izin vermedi.26’da Fenerbahçe Krasic ile geldi ancak savunma tehlikenin büyümesine izin vermedi. İlk yarım saat boyunca Pendikspor önde basarak sarı-lacivertlileri durdurmaya çalıştı. Ancak tecrübesiyle yavaş yavaş oyunun hakimi olmaya başlayan Fenerbahçe, devrenin son çeyrek saatinde ise baskıyı iyice arttırdı.

34. dakika Salih orta alandan uzun bir top attı ve Semih ceza sahasında topu aldı fakat daha sonra savunma araya girip topu ondan aldı. Üç dakika sonra ise Caner gelen uzun topu ceza yayında göğsüyle önüne aldı ve şutunu attı fakat Serkan son anda müdahale etti topa.

İlk yarı böyle bitecek derken ise ev sahibi Fenerbahçe’nin golü geldi.Sağ kanattan Semih, Selçuk ile verkaça girdi ve daha sonra ortasını yaptı. Sezer kale önüne bir koşu yaptı ve topa dokunarak golü attı. Mücadelenin ilk yarısı bu golle 1-0 sona erdi. 

İkinci 45 dakikaya iki takım da değişiklik yapmadan başlarken 57. dakikada Serbest vuruşta Sezer ortaladı ve arka direkte Serdar indirdi topu fakat savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

Beş dakika sonra sağ kanattan Orhan Şam son çizgiye indi ve ceza sahasına girmek istedi fakat topu kontrol edemedi ve top dışarıya çıktı.

Mücadelenin son 15 dakikasında Fenerbahçe’de yorgunluk baş göstermeye başladı. Buna rağmen sarı-lacivertliler tecrübesiyle rakibine pozisyon vermedi. 82. dakikada Fenerbahçe Sezer ile yine gole yaklaştı. Kaleyi karşıdan gören pozisyonda Sezer serbest vuruşta doğrudan kaleyi yokladı ancak top direkte patladı. İki dakika sonra ise yine Sezer’in ceza sahası dışından vuruşu direkte patladı.

Geride kalan bölümde başka gol olmayınca Fenerbahçe Pendikspor’u 1-0 ile geçip adını bir üst tura yazdırdı.

FENERBAHÇE – PENDİKSPOR
STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 20.30
HAKEM: Hüseyin Sabancı

FENERBAHÇE: Serkan, Orhan, Serdar, Egemen, Özgür, Selçuk, Salih, Mehmet Topuz, Sezer, Krasic, Semih 
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

PENDİKSPOR: Haluk, Evren, Umut, Arif (Dk. 52 Ali), Osman, Salih, Caner, Eser, Abdullah, Cemal, Oğuz
TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Alpaslan

Gol: Dk. 45 Sezer Öztürk

Exit mobile version