25 Nisan 2024 Perşembe

Asya’nın en iyi oyuncuları

Asya Futbol Konfederasyonu’nun Perşembe günü Kuala Lumpur’da düzenlediği ödül töreninde kıtada 2012 yılının oyuncusu Güney Koreli Lee Keun-Ho olurken Manchester United forması giyen Shinji Kagawa da kıta dışında forma giyen en iyi oyuncu ödülünü aldı.

2012 yılında Ulsan Hyundai takımıyla Asya Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Lee Keun-Ho aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nin en değerli oyuncusu seçilirken turnuvada attığı 4 golle takımının 12 maçlık yenilmezlik serisinde başrol oynamış ve Ulsan Hyundai’nin final karşılaşmasında Suudi Arabistan’ın Al-Ahli takımını finalde 3-0 yenerek kupaya uzanmasında önemli pay sahibi olmuştu. Lee Keun-Ho birincilik ödülünü alırken Persepolis’den Ali Karimi ikinci, Guangzhou Evergrande savunmacısı Zheng Zhi de üçüncü oldu.

Ödül töreninde kıta dışında forma giyen yılın en iyi oyuncusu ödülü de sahibini buldu ve Manchester United’ın yıldız oyuncusu Shinji Kagawa bu ödülün sahibi oldu. Shinji Kagawa’nın ardından Yuto Nagatomo ve Australyalı Mark Schwarzer ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Törende ayrıca Kuwait SC forması giyen Breziyalı Rogerio de Assis Silva Coutinho yılın yabancı futbolcusu ödülünün sahibi oldu.

Törende sahibi bulan diğer ödüller ise şu şekilde sıralandı;

Yılın üye ülkesi – İran
Yılın fair play ülkesi – Kazakistan
Asya rüya ödülü – Birleşik Arap Emirlikleri
Yılın futsal takımı – Japonya
Yılın takımı – Ulsan Hyundai
Yılın kadın oyuncusu – Aya Miyama

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ