Home Dünya’dan Futbol İspanya Ligi Madrid derbisi bu gece

Madrid derbisi bu gece

madrid-derbisi-bu-gece

İspanya Ligi’nde sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan Real Madrid, 8 puan gerisinde olduğu Atletico Madrid ile bu akşam saat 23:00’da büyük derbiye çıkacak. Real Madrid – Atletico Madrid karşılaşması 23:00’dan itibaren NTVSPOR ekranlarından izlenebilecek.

Geçtiğimiz sezonun tamamında 14 puan kaybeden ve rekor puanla şampiyonluğa ulaşan Real Madrid, bu sezon 13 haftanın geride kaldığı La Liga’da şimdiden 13 puan kaybı yaşadı. 26 puanı bulunan Eflatun-Beyazlılar 37 puanlı lider Barcelona’nın ve 34 puanlı Atletico Madrid’in gerisinde 3. sırada yer alıyor.   Real Madrid, şampiyonluk yarışından uzaklaşmak istemiyor
Derbide galip gelerek ,Atletico ile puan farkını 5’e indirmek isteyen Jose Mourinho’nun öğrencileri, Barcelona ile de farkın daha fazla açılmasını ve şampiyonluk yarışından kopmak istemiyor.  

Atletico Madrid kanadında ise keyifler yerinde. Geçtiğimiz sezonun UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu takım bu sezon La Liga’ya inanılmaz bir başlangıç yaptı. Oynadığı 13 maçta 34 puan toplayan ve yalnızca 5 puan kaybı yaşayan Kırmızı-Beyazlılar tarihinin en iyi sezon başlangıcını yaparak pek dillendirmese de gözünü şampiyonluğa dikmiş gibi. 

Atletico bu akşam derbide kazanarak Real Madrid ile puan farkını hem 11’e çıkarmak hem de 13 yıldır mağlup edemedikleri Eflatun-Beyazlıları bu sefer devirmek istiyor. 

Öte yandan derbide Türk asıllı futbolcu Mesut Özil ve milli futbolcumuz Arda Turan da karşı karşı karşıya gelecek. Arda’nın ligde 4 golü bulunurken, Real Madrid’in yıldızı Mesut’un tek golü var.

Exit mobile version