19 Nisan 2024 Cuma

Galatasaray’da sistem değişiyor

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, kapanan savunmaları açmakta zorlanan ve kalesinde çok fazla gol gören sistemi değiştiriyor.

Fatih Terim, Devler Ligi’ndeki kritik Braga sınavı öncesi sisteme neşteri vurdu. Galatasaray bundan sonra 4-4-2’yi buzdolabına koyacak 4-2-3-1’le sezona devam edecek.

Fatih Terim kalan haftalarda bu taktikle orta sahayı daha kalabalık tutarak oyun üstünlüğünü pozisyona da yansıtmak istiyor. Orta sahada birçok yan pas yapan ancak kapanan hiçbir rakibi açamayan G.Saray bu bölgede 1 adam fazla oynayarak kilidi kırmaya çalışacak. Yeni sistemde kanatlar da ayrıca önem kazanacak. Ancak öncelik formsuz isimlere kesiği vurmakta. Terim ne formunu ne de tavırlarını beğendiği Eboue’yi Braga maçından başlayarak yanında oturtmayı planlıyor.

Terim, Eboue’yi kenara çekip sağ bek pozisyonunda Hamit Altıntop’u kullanmayı planlıyor. Hamit’in önünde ise henüz formunu bulamasa da çalımları ve dikine oynamasıyla Engin Baytar forma giyecek. Burak tek forvet olacak. Sol kanatta ise Braga’ya karşı Emre Çolak başlayacak, gidişe göre Amrabat kullanılacak.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER