25 Nisan 2024 Perşembe

Fatih Terim yine tarihe geçecek

Daha önce Galatasaray ile 5 kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup mücadelesi veren Fatih Terim,  bir üst tura çıkma başarası gösteremedi.

Fatih Terim’in başında bulunduğu Galatasaray, 1997-1998 sezonunda, (A) Grubu’nda Borussia Dortmund, Parma ve Sparta Prag ekipleriyle eşleşti ve 4 puanla son sırada yer aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 1998-1999 sezonunda yeniden boy gösteren Terim’li Galatasaray, Juventus, Rosenborg ve Athletic Bilbao ekipleriyle (B) Grubu’nda eşleşti ve şanssız bir şekilde çeyrek finale yükselemedi. Grubu Juventus, Galatasaray ve Rosenborg 8’er puanla tamamlarken, ilk sırayı averajla Juventus aldı, Galatasaray ise aynı puanla ikinci sırada kaldı.

Statüye göre grup liderleri ve en iyi 2 grup ikincisinin çeyrek finale yükseldiği organizasyonda Sarı-Kırmızılılar, 12 puanlı Real Madrid ve 10 puanlı Manchester United’ın ardından gruplarda en iyi performans sergileyen 3’üncü grup ikincisi olarak elenmekten kurtulamadı.

Fatih Terim’in UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarındaki üçüncü dönemi ise Türk futbol tarihinin kulüpler düzeyinde en önemli başarısının kazanıldığı 1999-2000 sezonunda oldu. (H) Grubu’nda Chelsea, Hertha Berlin ve Milan’la birlikte yer alan sarı-kırmızılılar, topladığı 7 puanla 3. olarak bu kulvardan elenerek, UEFA Kupası’nda yoluna devam etme şansı yakaladı.

Ardından namağlup bir şekilde UEFA Kupası’nı müzesine götüren Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, tarihi bir başarıya imza attı.

Fatih Terim’le 2002-2003 sezonunda Barcelona, Lokomotiv Moskova ve Brugge’un yer aldığı (H) Grubu’nu 4 puanla sonuncu bitiren Galatasaray, 2003-2004 sezonunda da Juventus, Real Sociedad ve Olympiakos’la birlikte mücadele ettiği (D) Grubu’nu 7 puanla 3. sırada tamamladı.

Fatih Terim’li Galatasaray’ın bir üst tura yükselmesi durumunda Fatih Terim şampiyonlar ligi tarihinde ilke kez bir üst tura yükselen Türk teknik direktör olacak.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ