27 Nisan 2024 Cumartesi

Cimbom’u biz yeneriz

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig’de hafta sonu oynayacakları Galatasaray maçına ilişkin “Tek amacımız buradan galibiyetle ayrılmak” dedi.

Rıza Çalımbay, Sivasspor tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, ligde ilk yarının sonuna gelindiğini belirterek ”Kalan 3 maçı da iyi bir şekilde bitirmek zorundayız. Çünkü ligin ikinci yarısı çok zor geçecek. Telafisi olmayan maçlar oynanacak. Bunları da iyi bitirecek güce sahibiz ama bizim bu seneki yaşadığımız en büyük sıkıntılardan bir tanesi kadro sıkıntısı. Eksiklerimizin ve sakatlarımızın olması bizi çok zora soktu” diye konuştu.

İlk yarıda, sezon başında transfer edilen oyunculardan tam randıman alamadıklarını dile getiren Çalımbay, ”Sezon içinde sakatlıkların artmasından da baya sıkıntı yaşadık. Ona rağmen bu günlere geldik.  Bütün gayemiz, şimdi kalan 3 maçı çok iyi bir şekilde bitirmek” dedi.

Galatasaray’ı, Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısından ötürü tebrik edip Avrupa’da başarılarının devamını dileyen Çalımbay, hafta sonu oynayacakları maçla ilgili olarak şunları söyledi:

”Bizim bütün düşüncemiz, kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde bu maçı kazanmak. Mutlaka iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor Galatasaray maçından. Galatasaray takımı çok iyi bir takım, çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Avrupa’da maç yapmaları büyük bir dezavantaj değil. Zaten yaptıkları en iyi şeylerden bir tanesi gerçekten Portekiz’de kalmaları. Orada kampa devam etmeleri ve direk bizim maça gelmeleri bu maçın zor geçeceğinin bir göstergesidir. Maçın başından sonuna kadar çok dikkat etmemiz gerekiyor. Taraftarlarımızın da bizi sonuna kadar destekleyeceklerine inanıyorum. Çok zor bir maç oynayacağız ve bunun da farkındayız. Galatasaray’ın her an oyunun kaderini değiştirecek oyuncuları da var. Galatasaray takımının oynayanı da oynamayanı da hemen hemen eş değerdeler. Onun için de belki bizim maçta birkaç kişi oynamayabilir. Hiç fark etmiyor, oynamayanlar bana göre bu maçta daha tehlikeli olurlar. Maçın başından sonuna kadar oyundan kopmadan oynamamız gerekiyor. 90 dakika mükemmel şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Onu yaptığımız takdirde de biz buradan istediğimiz şekilde ayrılacağız.”

Eneramo’nun Galatasaray maçında oynayıp oynayamayacağının sorulması üzerine, Çalımbay, ”Eneramo’nun sakatlığı var. Eğer oynama şansı varsa oynatacağız. Oynatıp da daha geriye götürecekse oynatmayacağız. Onun dışında baktığımız zaman yüzde yüz oynayamayacak durumda arkadaşımız yok” dedi.

Rıza Çalımbay, ”Önümüzdeki 3 maça göre yolumuzu çizeceğiz. Bu 3 maçta alınacak netice ligin ikinci yarısında moral açısından, her açıdan çok önemli. Tek düşüncemiz buradan çok iyi bir şekilde ayrılmak” ifadelerini kullandı.

Son 4 maçta iyi bir oyun sergilediklerini belirten Çalımbay, ”Bütün amacımız bunu 90 dakikaya yayıp oynamamız. Bizim kimseden çekindiğimiz falan da yok. Tek amacımız buradan galibiyetle ayrılmak” diye konuştu.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ