26 Nisan 2024 Cuma

United intikamını aldı

İngiltere Premier Lig 16’ıncı haftanın en önemli maçı Manchester’da oynandı. Manchester derbisinde, son şampiyon Manchester City’ye konuk olan Manchester United rakibini 90+2’de Robin van Persie’nin golüyle 3-2 yendi.

Ev sahibi dahaha baskılı olsa da pozisyon üretmekte zorlandı. 11’de Clichy’nin soldan ortasında boş durumdaki Balotelli çok kötü vurdu.

16. dakikada ise golü bulan taraf konuk Manchester United oldu. Hızlı gelişen atakta Young ile paslaşan Rooney ceza sahasına girdi ve uzak köşeye topu ustaca yolladı.

23. dakikada ev sahibi Agüero ile geldi. Arjantinli yıldız üst üste ManU savunmasını geçti ancak çok kötü bir vurunca De Gea topu çok rahat kontrol etti.

İlk yarım saatin bitimine bir dakika kala ise konuk takım farkı ikiye çıkardı. Sağdan Rafael’in ortasında Rooney savunmanın arasında boş kaldı ve isabetli bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.

Golden sonra iyice rahatlayan United, geriye yaslandı ve rakibini beklemeye başladı. Mancini’nin öğrencileri ise topla daha fazla rakip yarı alanda oynasa da pozisyon üretemedi ve devre 2-0 konuk takım üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci devre durgun başlarken, Mancini Balotelli’nin yerine 51’de sahaya Tevez’i sürdü. 57. dakikada Agüero ceza sahası dışından şansını denedi ancak kötü vuruşu auta gitti.

59’da United’da Young’un vuruşunda ağlarla buluşan top, ofsayt yüzünden geçerlilik kazanmadı. Dönüşünde ise ev sahibi golü buldu. Derinlemesine atılan topta Tevez’in vuruşu De Gea’dan öndü. Sonrasında ise Silva zoru başardı ve altı pastan topu İspanyol kalecinin kafasına çarptırdı. Topu önünde bulan Tevez, pasını Yaya Toure’ye verdi. Fildişili ise düzgün bir vuruşla farkı bire indirdi.

2-1’den sonra ise daha atkif oynayan taraf ev sahibi City oldu. Mancini’nin öğrencileri sıklıkla orta sahada üstünlüğü kurarken, rakip kaleyi de sürekli baskı altında tuttu.

79’da City’nin hızlı atağında topla Silva buluştu. İspanyol yıldız önünü boşalttı. Vuruşunda ise top De Gea’nın omuzuna çarparak kornere gitti.

Baskıyı iyice arttıran City aradığı golü 86’da buldu. Zabelata ceza sahası içinde harika bir vuruşla topu ağlara yolladı ve skora dengeyi getirdi.

Maç artık böyle bitecek derken 90+2’de kazanılan serbest vuruşta Robin van Persie’nin savunmaya da çarpan vuruşu ağlara gitti. Bu golle üç puan Manchester United’ın oldu.

Manchester United, rakibine bu sezon ilk yenilgisini tattırırken puanını da 39’a çıkardı ve en yakın takipçisi olan City’yle arasındaki puanını 6’ya çıkardı. 

MANCHESTER CITY: 2 – MANCHESTER UNITED: 3

HAKEM: Martin Atkinson

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, Kompany (Dk. 21 Kolo Toure), Nastasic, Clichy, Silva, Toure, Barry, Nasri, Aguero, Balotelli
MENAJER: Roberto Mancini

MANCHESTER UNITED: 
De Gea, Rafael, Ferdinand, Evans (Dk. 49 Smalling), Evra, Valencia, Carrick, Cleverley, Young, Rooney, van Persie
MENAJER: Alex Ferguson

GOLLER: Dk. 60 Yaya Toure, Dk. 86 Zabaleta (Manchester City), Dk. 16 ve Dk. 29 Rooney, Dk 90+2 Robin van Persie (Manchester United)


- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ