19 Nisan 2024 Cuma

Aziz Yıldırım konuştu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve Deniz Tolga Aytöre, FB TV’de yayınlanan ‘Gündem Özel’ programında önemli açıklamalarda bulundular.

İŞTE AZİZ YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARI:

“Metris’ten sonraki 6 aylık dönemde kamuoyunu germemek adına konuşma yaptık, saldırılara cevap vermedik. Ama bunun, Yargıtay sürecinden dolayı konuşmuyorlar, susuyorlar, cezayı aza indirmek için yapıldığını düşünüyorlar. Böyle bir şey yok. Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe.

Orada alınan karara saygımız sonsuz. 3 Temmuz’dan önce ‘Yöneticiler çok konuşuyor’ denilirdi. Bu tip suçlamaların karşısında 6 ay boyunca konuşmadık. Caner gibi haklı olduğumuz olaylarda bile sustuk. Ama konuşmama, Türk sporuna zarar vermeme adına kendimizi geri çekmemiz başka yerle çekiliyor.

3 Temmuz’dan önceki Aziz Yıldırım bugün de aynıdır. Biz Fenerbahçe için varız. Çünkü Fenerbahçe yaşamdaki her şeyimiz.”

“Galatasaray maçından önce, deplasman yasağıyla ilgili kararlar vardı. Ama gördük ki bu kararlar tam tersine işlenmeye başlandı.

6222 sadece Fenerbahçe’ye karşı kullanıldı. Diğer takımlara uygulanmadı. Maçlara seyirciler gidemiyor ama sokakta kavgalar sürüyor.

Biz, bunun için üstümüze düşeni yapmak istedik. Bununla ilgili her yere yazı yazdık. ‘Seyircimize güveniyoruz’ dedik. ‘Galatasaray maçına seyircimiz gitsin, Kadıköy’e de onlar gelsin’ dedik. Amigolar zaten birbirleriyle arkadaş. Bu işin çözümü için başlangıç yapalım dedik ama maalesef hüsrana uğradık. Söylemde herkes var, icraatta yok.

Mevlana’nın sözü var; Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Biz samimiydik ama karşı taraflar kafalarında başka bir şey olduğu için buna uymadılar.”

ÜSTÜNLÜĞÜN GALATASARAY’A GEÇMESİ İÇİN BİZİ 6-0 YENMELERİ GEREKİYOR

”Psikolojik üstünlüğün Galatasaray’a geçmesi için Galatasaray’ın bizi 6-0 yenmesi gerekiyor. Ben iddia ediyorum Mayıs ayında Galatasaray ile stadımızda oynayacağımız maç ile bir 10 yıllık süreç daha başlayacak. 10 senede 1 maç kaybedilir. Galatasaraylılar her yere yazdıkları, gündeme getirdikleri Mayıs ayında sadece ’yarım puan fark ile’ şampiyon oldular; ki Fenerbahçe’ye yapılan, yaşatılan onca şeye rağmen. 2011-12 sezonunda bize tüm yaşatılanlara rağmen arkalarına aldıkları tüm destek ile son maçta bizimle 0-0 berabere kalarak şampiyon oldular. Siz sanıyor musunuz ki Fenerbahçe’ye 3 Temmuz yaşatılmasaydı geçen sezon o şekilde bitebilirdi? Fenerbahçe’ye 1 yıl boyunca yapılanlar olmasaydı Fenerbahçe kurduğu kadro ile oturmuş yapısı ile geçen sezon ve bu sezon uzak ara şampiyon olmaz mıydı? 2006’da yapıldığı gibi..

Hakemler, psikolojik olarak etki altında kalıyorlar

Hakemler, Fenerbahçe ile ilgili kararlarını adil vermiyorlar. Hakem tayinini bile gazetelerden öğreniyoruz. Eskiden, maçlardan birkaç gün önce hakem atamaları resmi olarak açıklanmadan önce 3-4 hakem ismi sayılırdı. Şimdi 3-4 gün önceden Twitter’dan hakem ismi açıklanıyor. Twitter’da açıklanan hakem derbiye atanan hakem oluyor ve bu hakemi Galatasaray’ın istediği iddia ediliyor. Tüm bunlara rağmen çıkıp hiç kimse konuya dair bir açıklama yapmıyor, bir şey söylemiyor. Maçtan hemen sonra hakem raporu sızdırılıyor. Kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Buradan Meireles’e 8-10-14 maç ceza verilecek diye yazanlara söylüyorum, ‘futbolcumuza ömür boyu men’ versinler, çünkü Fenerbahçe’yi başka türlü yenemezler, başka türlü bu takım ile başa çıkamazlar. Maçlarda, futbolcularımız psikolojik olarak eziliyor. Meireles, hak etmediği tavırları görüyor, hakem hiçbir müdahalede bulunmuyor. Fenerbahçe’ye oynanan oyunlar devam ediyor. Ancak bugün bir milattır. Bundan sonra susmayacağım, yapılan haksızlılara karşı gerekeni yapacağım. Fenerbahçe üzerine oynanan oyun devam ediyor ama buna devam edeceğiz.”


- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER