16 Nisan 2024 Salı

Ankara’da olay var

Mücadelee Torku Konyaspr’un 3-0 üstünlüğü ile devam ederken, Ankara temsilcisinin taraftarları 40. dakikada nedeni bilinmeyen bir kararla sahaya girdi. Kale arkası tribününden sahaya inen taraftarları, konuk takım Torku Konyaspor taraftarının olduğu tribüne doğru koşmaya başladı. Bu sırada deplasman ekibinin oyunculara soyunma odasına koştu. Polisin son anda araya girmesiyle Torku Konyaspor taraftarlarıyla Ankaragücü taraftarı arasında sıcak temas yaşanmadı.
 
Hakem Mürvet Sezer, bu olayın ardından futbolcularla beraber soyunma odasına girdi. Soyunma odasına gidilmesinin ardından hakem Sezer, yaklaşık 30 dakika sonra maçı tatil ettiğini açıkladı. Maçla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.
,
Bir kaç taraftar ise tribün koltuklarını sahaya atarken, bazıları da tribünde koltukları ateşe verdi.
 
Ankaragücü Başkan Adayı Mehmet Yiğiner, TRT mikrofonlarına; “Ankaragücü’nü zor durumdan çıkartmak için uğraşıyoruz. Ama kendini bilmezler takıma zarar veriyor” dedi.

Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Ankaragücü-Torku Konyaspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yaşanan olaylara çok üzüldüğünü belirten Şan, “Maçın içerisindeki atmosferden dolayı, bir taraftarın sahaya girmesiyle başlayan olaylara çok üzüldüm. Ankaragücü taraftarı 103 yıllık çınar olan Ankaragücü’ne zarar vermiştir. Saha içinde yaşanan olaylarda iki futbolcumuz hafif darbe almıştır. Maçın iptal edilmesi hakem tarafından doğru bir karardı. Torku Konyaspor taraftarının erkenden çıkarılması da daha büyük olayları engellemiştir. Ankaragücü takımına üzüldüm. Bu karşılaşmada hükmen mağlup sayılacak, en az da 5-6 maç ceza alacak” dedi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER