26 Nisan 2024 Cuma

Çifte standart var

Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst ve Başkan Yardımcısı Refik Arkan, Galatasaray TV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tahkim Kurulu’nun Raul Meireles’in cezasında indirime gitmesinin ‘adil’ olmadığını dile getiren sarı-kırmızılı yöneticiler, Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarına inançlarının kalmadığını belirtti.

“Çifte standart var” 
Verilen kararlarda çifte standart olduğunu ifade eden Ali Dürüst, “Malesef yine gündemi belli den futbolun dışında Galatasaray’ın dışında olaylar. Çifte standart var. Konu Galatasaray olmasada bu vicdanı yaralayan durum ortada. Biz kişilere değil, kurullara güveniyoruz. Biz kurulların çelişkili raporunu gözler önüne getiriyoruz.Engin Baytar ile ilgili yorum yapıldı. Biz saygıyla karşıladık ancak bu ceza fazladır dedik. Asla bir sebep arkasına sığınmadık. Bizim sıkıntımız çifte standart. Hakemler üzerinde psikoljik baskı yaratılmaya çalışılıyor.” dedi.

“Nasıl bir görüntü ile karar değişti” 
Televizyon görüntüleri üzerinden kararlar verilmesinin yanlış olduğunu belirten Dürüst, “Televizyon görüntülerine göre bu işi yapacaksak hakemin verdiği penaltı kararları da yarın tartışılır ve değiştirilmeye çalışılır. Ortada bir yanlış var ama yanlış kimin ben bilemem. Önceki rapor ve televizyon izleniminin ardından nasıl bir görüntü ortaya çıktı da siz kararı değiştiriyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

“Türk futbolunun hakkını arayacağız” 
Her zaman futbolun konuşulmasından yana olduklarının altını çizen Dürüst, “Geçen sene playoff’a geçildi. Geçilmesinin sebebi ortada. Galatasaray ve diğer kulüpler bunun dışında kalmaya özen gösterdi. Sakin açıklamalar yapmaya çalıştık kimse madur olmasın diye. Geçen sene playoff sürecini yaşadık, şampiyon olduk artık her şey geride kaldı dedik. Geçen haftaya kadar futbol konuşalım dedik. Saha içinde olanlarla ilgili cezalar uygulanır ve orada kalır. Hakımızı aramak için illa ki federasyonun kapısına dayanmayacağız. Biz Türk futbolunun hakkını arayacağız.” dedi.

Verilen kararın Türk futboluna sürülmüş bir leke olduğunu belirten Refik Arkan, “”Galatasaray uslubune uygun açıklama yapıldı. Bu son olaylarda sergilenen tutum futbol tarihimize sürülmüş bir leke olarak değerlendirilmelidir.

Herkes hakemlerin korunmasını dile getirirken; bunu uygulaması gerekenler talimatalara aykırı olarak alınan kararların arkasında durmaktadır. Bu kabul edilebilir değil. Aynı kurum geçen sene mahkeme kararlarının yayınlanmasının ardından zor durumda kalmıştı” şeklinde konuştu.

“Hakem raporunu rafa kaldırdılar” 
Türkiye Futbol Federasyonu’nun verdiği kararlar ile güven bunalımına sebebiyet verdiğini ifade eden Refik Arkan, Aziz Yıldırım’ın Türkiye Futbol Federasyonu ziyareti sırasında bazı olaylar yaşandığını ve bu olayların en kısa süre içerisinde açıklanması gerektiğini ifade etti.

Merkez Hakem Kurulu’nun Halis Özkahya için açıklama yapması gerektiğini belirten Arkan, “MHK, bu hakemimizle ilgili mutlaka açıklama yapmalıdır. Bu hakemi o maçta yurt dışından izlemeye geldiler, çok başarılı oldu dediler. Siz şimdi o hakemin raporunu rafa kaldırıyorsunuz. TFF kendisine yüklenen misyonu geçen sene tamamladı. Artık güven meselesi gündeme geldi. Kurullara ve federasyona inancımız kalmadı.” dedi.

“TFF açıklama yapsın” 
Türkiye Futbol Federasyonu’nun Türk spor kamuoyunu aydınlatması gerektiğini vurgualayan Arkan, “Bu olay Türkiye’nin gündemine oturuyorsa, demek ki önemli şeyler var. Elbette ki hak aranacak, itirazlar olacak.

Biz resmi girişimler dışında gelişenleri irdeliyoruz. Bu işin amiri olarak TFF’den bir açıklama gelmeli. Kamuoyu rahatlatılmalı. Şu anda üç tane kurulun birbirinden çelişkili raporu var. Kamu vicdanını bu durum yaralamaktadır.” şeklinde konuştu.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ