19 Nisan 2024 Cuma

En iyi kadro açıklandı

İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen FIFA Yılın En İyileri Ödül Töreni’nde, Yılın 11’i, Yılın Kadın Futbolcusu ve Yılın Teknik Direktörleri de belirlendi.

Yılın 11’i Iker Casillas, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Lionel Messi, Radomel Falcao, Cristiano Ronaldo olarak seçildi.

Yılın teknik direktörü ödülüne Vicente Del Bosque (İspanya), Pep Guardiola (İspanya) ve Jose Mourinho (Portekiz) aday gösterilirken, kazanan Vicente Del Bosque oldu.

Kadın futbol takımlarını çalıştıran teknik direktörler arasında mutlu sona ulaşan isim Pia Sundhage (İsveç) olurken, Yılın Kadın Futbolcusu ise Abby Wambach (ABD) seçildi.

FIFA Başkanlık Özel Ödülü’ne ise Franz Beckenbauer layık görüldü.

İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen FIFA Yılın En İyileri Ödül Töreni’nde, Özbekistan Futbol Federasyonu (UFF), FIFA Fair Play Ödülü’nün sahibi oldu.

UFF, en az sarı ve kırmızı kart alma, pozitif oyun, rakibe ve hakeme saygı ve seyirciler ile yetkililerin birbirine davranışları temel alınarak yapılan sıralamada, 498,84 puan ile en yakın rakibi İran’ın 16,37 puan önünde Afrika Futbol Konfederasyonu’nun (AFC) 2012 Fair Play Ödülü’ne layık görülmüştü.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER