19 Nisan 2024 Cuma

Trabzon’a soğuk duş

Ligin ilk yarısında Mesut Bakkal’ın göreve gelmesiyle çıkışa geçen Karabükspor bu süreçte Galatasaray ve Fenerbahçe deplasmanlarında aldığı 3-1’lik galibiyetlerle adından oldukça söz ettirdi. Devreyi 24 puanla kapatan Batı Karadeniz temsilcisinde merak edilen en önemli konu ise takımın bu performansını, Afrika Kupası’nda mücadele eden LuaLua ve Mabiala’dan yoksun ikinci yarıya taşıyıp taşıyamacağıydı. 
 
Ligin ikinci yarısının ilk haftasında sadece kadın ve çocukların tribünlerde yer aldığı müsabakada Trabzonspor’a konuk olan Karabükspor sahadan Hakan Özmer, İlhan Parlak ve Ahmet İlhan’ın gollleriyle 3-1 galip ayrılarak çıkışını ligin ikinci yarısında da sürdüreceğini gösterdi. Trabzonspor’un tek golü maçın 9. dakikasında Robert Vittek’ten geldi. 
 
Mücadeleye hızlı başlayan konuk ekip 3. dakikada Hakan Özmert ile 1-0 öne geçti. Trabzonspor’da bu gole cevap cevap ise gecikmedi. Dakikalar 9’u gösterdiğinde sahneye çıkan Robert Vittek bu sezon kendisi adına 2. gole imza atarken maça da eşitliği getirdi. 
 
40. dakikada ise ceza sahasında Serkan Balcı topa elle dokununca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun gerisine geçen İlhan Parlak Karabükspor’u yeniden öne geçirdi. İlk yarı da 2-1 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı. 
 
İkinci yarıda  beraberlik arayan Trabzonspor’da Olcan Adın önemli fırsatları değerlendiremedi.  Rakip kaleye tüm hatlarıyla yüklenen Trabzonspor’un savunmasında zaman zaman oluşan boşlukları iyi değerlendiren Karabükspor’da dakikalar 78’i gösterirken Ahmet İlhan savunmanın arkasına sarktı. Kaleci ile karşı karşıya kalan başarılı futbolcu topu Onur’un yanından ağlara göndererek durumu 3-1′ getirdi. Bu dakikadan sonra başka gol olmazken 40. dakikada penaltıyı sebebiyet verdiği pozisyonda sarı kart gören Serkan Balcı 90. dakikada ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 
 
Bu sonuçla Karabükspor puanını 27’ye çıkarttı. Trabzonspor ise 24 puanda kaldı.
 
TRABZONSPOR-K.KARABÜKSPOR: 1-3 

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Alpaslan Dedeş

Trabzonspor: Onur, Serkan, Mustafa, Celustka, Emerson (Dk. 83 Janko), Alanzinho, Sapara (Dk. 62 Colman), Adrian, Olcan, Yasin (Dk. 46 Aykut), Vittek

Kardemir Karabükspor: 
Bora, Hakan Söyler, Deumi, Anıl, İshak, Yiğit, Birol (Dk. 90+1 Umut), Hakan Özmert (Dk. 79 Ufuk Selim), Güven (Dk. 67 Erdem), Ahmet İlhan, İlhan Parlak

Goller: Dk. 3 Hakan Özmert, Dk. 40 İlhan Parlak (Penaltıdan) Dk. 78 Ahmet İlhan (Kardemir Karabükspor), Dk. 9 Vittek (Trabzonspor)
Kırmızı Kart: Dk. 90 Serkan (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 16 Hakan Söyler, Dk. 54 Yiğit, Dk. 59 İshak (Kardemir Karabükspor) Dk. 53 Vittek, Dk. 66 Mustafa (Trabzonspor)

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER