29 Mart 2024 Cuma

Kol kola yarı finale

Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu’nda ikinci sırada yer alan Sivasspor, grup lideri Fenerbahçe’yle 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla iki takım da yarı finale yükselmeyi garantiledi. Geçtiğimiz senenin finalisti Bursaspor grup aşamasında elenmiş oldu.

Fenerbahçe, bu sezon kupada oynadığı 7. karşılaşada ilk kez maç puan kaybederken, daha önce oynadığı 6 karşılaşmayı da kazanmıştı. Sarı-lacivertliler, kupada elemeli turlarda Pendikspor’u 1-0, Göztepe’yi 4-0 yenip grup aşamasına kaldı. A Grubu’ndaki ilk maçında kendi sahasında Sivasspor’u, ikinci maçında deplasmanda 1461 Trabzon’u 2-0’lık skorlarla geçen Fenerbahçe, üçüncü maçında deplasmanda 3-2 yendiği Bursaspor‘u, dördüncü maçında kendi sahasında da 3-0 mağlup etti.

Kar yağışı altın başlayan karşılaşmaya hız giren Sivasspor, 4. dakikada sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında, Sercan’ın pasında ceza alanında meşin yuvarlağı göğsüyle önüne alan Eneramo’nun vuruşunda kaleci Serkan topu kontrol etti.

Grosicki 21’de soldan ceza alanına etkili ortasında kaleci Serkan, topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

Fenerbahçe Mehmet Topuz’un serbest vuruşu ile rakip kalede etkili oldu. 25’de ceza sahasına gelen topta Semih’in kafa vuruşu üstten auta gitti.

29’da. sağdan ceza alanına giren Eneramo’nun çapraz pozisyonda yaptığı vuruşta top yan ağlarda kaldı.

Oyunun son beş dakikasında rakip kalede daha etkili olan Fenerbahçe, 40’da Mehmet Topal 45’de Caner ile yakladığı pozisyonarda son pasları yapamayınca skor değişmedi ve ilk devre golsüz sona erdi.

Maçın ikinci devresinde de iki takım pozisyon üretmekte zorlandı. Sivasspor hızlı hücumlarda Eneramo ve Grosicki ile etkili olsa da aradığı golü bulamadı. Devrenin ne önemli pozisyonunda 86’da Suarez sol çaprazdan ceza sahasına girip yaptığı vuruşunda başarılı olamadı. Kalan dakikalarda iki takım da skoru değiştiremeyince mücadele 0-0’lık sonuçla tamamlandı.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER