15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ben de kupalar kazanmak istiyorum

Galatasaray’ın Inter’den transfer ettiği Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Galatatasaray Dergisi‘ne özel yaptığı açıklamalarda takıma ve taraftara övgüler yağdırdı.

galatasaray dergisi sneijder kapağı şubat 2013

Galatasaray için, “Benim gözümde Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri” ifadesini kullanan Wesley Sneijder, “Galatasaray hâlâ Şampiyonlar Ligi’nde, hâlâ Türkiye’de şampiyonluğa oynuyor. Ben de kupalar kazanmak, başarılar elde etmek istiyorum. Galatasaray’a gelme kararımda etkili olan unsurlar bunlardı” diye konuştu.

İstanbul için “Şehir hakkında ufak da olsa bildiklerim vardı” diyen Sneijder, “Hollanda’da çok sayıda Türk yaşıyor, İstanbul’u ve Galatasaray’ın büyüklüğünü oradan da biliyorum. İlk görüşmemizde, buraya gelme konusunda ikna olmuştum bile. Tüm detayları ve gerekli prosedürü tamamlamak sadece 48 saatimizi aldı. Evet, farklı takımlardan teklifler vardı ama menajerimi aradım ve ‘Tamam, Galatasaray’a gitmek istiyorum’ dedim. Ve şu anda da buradayım” ifadelerini kullandı.

Kadromuz çok güçlü
Wesley Sneijder’e göre Galatasaray’ın Avrupa’da önemli başarılar yakalayacak bir oyuncu topluluğu var. Hollandalı oyuncu sarı-kırmızılı arkadaşları için, “Takımı bu sezon Şampiyonlar Ligi maçlarında da izledim, çok iyiydi. Ben de bu takımın parçası olabilmek için sahip olduğum tüm enerjiyi vermek, kalitemi göstermek zorundayım. Galatasaray, Avrupa’da her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bu isimlerin de Galatasaray’a gelmek istemesi oldukça doğal. Bunda hiçbir gariplik yok; çünkü onlar da başarılar kazanmayı arzuluyor” dedi.

Hedef Devler Ligi
Hollandalı futbolcu, 2010’da FIFA’nın en iyi 11’ine seçilen isim olmuştu. Ancak ona göre bireysel başarının bir önemi yok. Sneijder, “Bana bugün, ‘Galatasaray ile UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak mı istersin, yoksa FIFA Ballon d’Or Ödülü’nü mü’ diye sorarsınız, kesinlikle Galatasaray ile Avrupa’da şampiyon olmak istediğimi söylerim” şeklinde konuşuyor…

Arkama bakmam 
Sneijder’e göre önemli olan formada taşıdığı arma. Arkada yazan numaranın ona göre hiçbir önemi yok: Real’de ‘Beckham ayrıldı. O, 23 numarayı aldı’ gibi dedikodular yapıldı. Ben ise bir baskı hissetmedim. Forma numarasıyla ilgili hiç sıkıntım olmadı. İnsanlar, burada 14 numarayı Johan Cruyff’un Ajax ve Barcelona’daki başarılı döneminde taşıdığı numara olmasından dolayı seçtiğimi düşünüyor olabilir, hayır. Bazı numaralar boştu, ben de bu numarayı seçtim. Geçtiğimiz senelerde 10 numara giydim; ancak numaralar benim için sadece birer detay!

Terim’e övgü 
Sneijder Galatasaray Dergisi’ne Fatih Terim hakkındaki ilk izlenimlerini de aktardı: Çok güçlü bir insan, bunu kolaylıkla görebilirsiniz. Eğer kafasında bir şey varsa, onun için sonuna kadar kararlılıkla gidebilir. Antrenman sistemini çok sevdim. Sert, koşu ve baskı üzerine, şut çalışması var. Bunu Hollanda antrenman metotlarıyla karşılaştırabiliriz, benzerlikler var.

Hamit iyi bir çocuk
Sneijder’in Inter’de birlikte çalıştığı Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile özel bir yakınlığı var. Mourinho ile haftada en az iki kez konuştuğunu hatırlatan Wesley Sneijder, “Mourinho bugün bana bir mesaj gönderdi Mesajda ‘Hamit çok iyi bir çocuktur. Sana karşılaşacağın yeni kültüre adaptasyon sürecinde yardımcı olacaktır’ yazılıydı” dedi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ