19 Nisan 2024 Cuma

Fenerbahçe nakavt oldu

Yeni transferler Ziegler, Emre ve Webo’nun performansları Kadıköy’de alkış alırken, Ziegler ilk maçında asist yaptı, Webo ilk maçında ilk golünü attı, Emre de sahaya kaptan olarak çıktı. Ancak Kuyt’ın 37’de kaçırdığı penaltı maçın kaderini belirledi.

Fenerbahçe mücadeleye ön alanda baskıyla başladı. Kuyt-Gökhan kanadıyla etkili olan Fenerbahçe karşısında savunmadan top çıkarmakta zorlanan Sivasspor oyunu kendi sahasında kabul etti. 12. dakikada orta sahada kazanılan serbest vuruşu hızlı kullanan konuk ekip, Eneramo’nun ceza sahasında çaprazdan sert şutunda Volkan’ın hatasıyla öne geçmeyi başardı. Golden sonra etkili olan taraf Sivas oldu. Yavaş yavaş şoku atlatan Fenerbahçe oyuna ağırlığını koydu. 37’de Sow ceza sahasında yerde kalınca Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Kuyt üst direğe vurunca sarı-lacivertliler beraberlik şansını tepti. Bundan bir dakika sonra Hollandalı yıldızın ortasında arka direkte boş kalan Webo müsait pozisyonda dışarıya vurunca mücadelenin ilk yarısı 1-0 Sivas üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci 45 dakikaya Sivasspor hızlı başladı. Atıf ve Eneramo ile pozisyonlar bulan konuk ekip son tercihlerinde hata yapınca farkı açma şansını tepti. Oyuna ağırlığını koymaya başlayan Fenerbahçe, 55’te eşitliği yakaladı. Yeni transferlerden Reto Ziegler’in ortasında herkesten daha yukarıya çıkan Webo Borjan’ı mağlup etmeyi başarınca skora denge geldi. Golle beraber tempoyu arttıran sarı-lacivertliler Sivas savunmasında boşluk bulmayı başaramadı. 81’de Sivasspor maçı kazanacak pozisyonu yakaladı. Savunma arkasına sarkan Atıf, Volkan’ı geçemeyince konuk ekip büyük bir fırsatı tepti.

Son dakikalar Aykut Kocaman‘ın öğrencilerinin büyük baskısıyla geçti. Üstü üste ortalardan yararlanamayan Fenerbahçe karşısında 90’da Erman Kılıç‘ın kullandığı serbest vuruşta Eneramo iyi yükseldi ve Sivasspor’a maçı kazandıran golü attı.

Bu sonuçla Fenerbahçe 31 puanda kalırken Sivasspor 26 puana yükseldi.

FENERBAHÇE – SİVASSPOR
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Cüneyt Çakır

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Egemen, Ziegler, Meireles, Emre, Cristian, Kuyt, Sow, Webo
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

SİVASSPOR: Borjan, Erhan, Navratil, Ümit, Ziya, Kadir, Adem, Grosicki, Aatif, Erman, Eneramo 
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

GOLLER:
 Dk. 12 ve Dk. 90 Eneramo, Dk. 55 Webo

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER