8 Mayıs 2024 Çarşamba

Muhteşemsin Efes

Abdi İpekçi Arena’da oynanan müsabaka sonunda gülen ekip 63 – 60’lık skorla Efes oldu. Lacivert-Beyazlı İstanbul ekibi bu sonuçla grupta üst üste yedinci maçını kazandı.

Anadolu Efes karşılaşmaya Jordan Farmar – Jamon Gordon – Joshua ShippDusko Savanovic – Semih Erden beşlisiyle başlarken CSKA Moskova, Milos Teodosic – Sonny Weems – Vladimir Micov – Nenad Krstic ve Sasha Kaun gibi oldukça uzun bir ilk beşle parkede yer aldı.

Uzun beşin etkinliğiyle, mücadeleye boyalı alanı domine ederek başlayan CSKA, Sasha Kaun’un alley-oop’ları sayıya çevirmesiyle Efes karşısında erkenden üstünlüğü yakaladı. Lacivert-beyazlılarda Jordan Farmar, direnen isim olurken ilk periyodu CSKA 22-16 önde geçti.

Mücadelenin ikinci çeyreğine savunmalar damgasını vurdu. Anadolu Efes’in toplamda 10, CSKA’nın ise 12 sayı atabildiği 10 dakikalık dilimde iki takım da birbirini dış şutlara zorladı. %51.3’le doğru şut seçiminde Euroleague’in en efektif takımı olan CSKA, bulduğu şansları sayıya çevirmekte zorlanırken Efes’e de farkı aşağı çekme izni vermedi ve ilk devre 34-26’la Rus ekibinin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Ligin top çalma lideri Anadolu Efes, üçüncü çeyreğin başında kaptığı toplar sonucu hızlı hücumlarla sayı üretimini sağladı ve CSKA karşısında farkı ikiye kadar indirdi. Ancak bu dakikadan sonra Milos Teodosic – Theo Papaloukas ikilisine parkede aynı anda yer veren Ettore Messina, takımının yeniden oyunun kontrolünü eline almasını sağladı ve fark yeniden açıldı. Nitekim Milos Teodosic’in dokuz sayı attığı üçüncü çeyreği 46-41 CSKA önde bitirdi.

Karşılaşmanın son periyodu büyük heyecana sahne oldu. Hücumda etkili bir performans sergileyen Anadolu Efes, maçın bitimine 4 dakika kala Jamon Gordon ile maçın başından beri ilk defa 52-51’lik skorla öne geçti. Skorda üstünlüğü yakaladıktan sonra oyunda kontrolü eline alan lacivert-beyazlılar, karşılaşmadan 63-60 galip ayrıldı.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ