28 Mart 2024 Perşembe

Trabzon galibiyeti hatırladı

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Mersin İdman Yurdu ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda oynanan müsabaka sonunda gülen takım 1-0’lık skorla Karadeniz ekibi oldu.

Süper Lig’de 20 puanla düşme hattında bulunan Mersin İdman Yurdu evinde 27 puanlı Trabzonspor’u konuk etti. İlk atak konuk Trabzonspor’dan geldi. 9. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Henrique’nin şutunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

Üç dakika sonra ise Burhan’ın pasıyla topla hareketlenen Ben Yahia’nın vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta gitti. 29. dakikada Sapara’nın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, kaleci Bicik topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

36. dakikada Trabzonspor golü buldu. Ani gelişen atakta topla buluşan Henrique, aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Devrenin bitimine bir dakika kala ise ev sahibi takım adına serbest vuruşu kullanan Culio, topu ceza sahasındaki Ozan İpek’e aktardı. Bu futbolcunun şutunda, meşin yuvarlak auta gitti ve maçın ilk yarısı 1-0 Trabzonspor üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci devrede de sahadaki durağan oyun değişmedi. 47’de Stephanov sarı-kart görüp gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçında cezalı duruma düştü. İkinci 45 dakikanın ilk çeyrek saatinde iki takımın kalecisi de yere yatmadı.

63’te ilk golde olduğu gibi Mersin’in kullandığı kornerde bordo-mavililer hızlı çıktı Zokoro topu kontrol edemeyince tehlike büyüyemedi. 70’ten sonra ise oyun hareketlendi. Ancak iki takım da çıktığı hücumlarda sakin kalmayı başaramayınca pozisyonları olgunlaştırmayı başaramadılar.

79’da Mersin topu Trabzonspor cezasına doldurdu, Nobre ikili mücadele sonunda penaltı bekledi ancak hakemin kararı devam. Son 10 dakika karşılıklı olarak iki takım da pozisyon bulamadı ve mücadele 1-0 konuk takımın üstünlüğü ile tamamladı.

Sivasspor ve Fenerbahçe yenilgilerinin ardından galibiyetle tanışan Trabzonspor puanını 30 yaptı. Mersin İdman Yurdu ise 20 puanda kaldı.

MERSİN İDMANYURDU-TRABZONSPOR: 0-1
STAT: Tevfik Sırrı Gür
HAKEM: Tolga Özkalfa

MERSİN İDMANYURDU: Bicik, Serkan, Stepanov, Mitrovic, Hakan(Dk. 42 Ozan İpek), Ivan(Dk. 78 Mustafa Keçeli), Murat(Dk. 73 Mehmet Yıldız), Ben Yahia, Burhan, Culio, Nobre
TEKNİK DİREKTÖR: Giray Bulak

TRABZONSPOR: Onur, Abdullah, Mustafa, Bamba, Marek Cech, Zokora, Sapara(90+1 Alanzinho), Colman(Dk. 74 Aykut), Serkan(Dk. 89 Halil Altıntop), Olcan, Henrique
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas

SARI KARTLAR: Dk. 19 Celutska, Dk. 24 Mitrovic,Dk. 47 Stepanov, Dk. 66 Henrique, Dk. 70 Nobre

GOL: Dk. 35 Henrique

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER