25 Nisan 2024 Perşembe

Kocaman’dan Plzen maçı yorumu

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman’ın Plzen maçı öncesi açıklamaları;

Öncelikle Galatasaray’ı kutlamak gerekiyor hem kendileri hem de ülke adına çok zor bir işi başardılar tebrik etmek gerekiyor. Şimdi yarın Avrupa’daki ikinci kupada bizde aynı pozisyonu almak istiyoruz. İlk maçta iyi bir skor aldık ancak futbolun ne önemli gerçekliklerinden birisi oynamadığınız hiçbir maç kazanılmış sayılmıyor. Öncelikle doğru şeyleri düşünerek hayata geçirerek Galatasaray ile birlikte ilerlemek istiyoruz.

Rehavet ortamı sizi rahatsız ediyor mu?

Kesinlikle doğru. O kadar önemli ki konsatrasyon rakibinizden bir adım bile geride kalsanız çok şey değişebilir. Her maçın ciddi olduğunu belirtmeye çalışıyorum. Bir adım bile geri düşsek sıkıntı yaşayabiliriz. Onlardan önce düşünür ve bunları sahaya yansıtırsak deplasmanda aldığımız galibiyet bizim için avantaj olur.

Viktoria Plzen’in değeri için yapılan yorumlar için görüşü!

Buna benzer yorumlamalar tahminimce dünyanın her yerinde yapılıyordur. Ancak bizde biraz daha fazla yapılıyor. Bu oyun herşeye açık bir oyun dolayısıyla anlaşılamıyor. Organizasyonu güçlü olan ilerler. Bu paradan çoık daha önemli birşey

Gökhan’ın durumu nedir kadro nasıl olacak?

Kadro konusunun açılması ve Miroslav Stoch ile Milos Krasic’in hatırlatılması üzerine Kocaman, “Bu sorular beni ilgilendiren sorular, üçüncü kişilerin oyunu seyretmeleri ve yorumlamaları daha doğru” ifadelerini kullandı.

Webo’nun durumu nedir?

Kocaman iki takım arasındaki bütçe farkının önemli olmadığını belirtirken, “Bu oyun her şeye açık bir oyun, skoru bütçeler değil, dayanıklı ve güçlü olan, organizasyonu iyi olan takım üstünlük sağlar. Bu saydığım unsurlar paradan çok daha önemli. Antrenmanda oyuncularımızın son durumuna göre bakıp değerlendireceğim, isimler bir tarafa, takımın toplam gücü bir tarafa. İsimler değil, takımın gücünü değerlendireyeceğiz futbol anlamında. Meireles cezalı, Webo olanaksız, Emre ise statü gereği yarın bizimle olamayacaklar. Takım seçimi gibi konular benim işim. 3. kişileri ilgilendirmiyor. Biraz sonra antrenmana çıkacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Şu ana kadar bizde ilk üç içersinde olan ekip olarak bir zafiyet göstermedik. Hem bizim Galatasaray’ın Avrupa’daki sürekliliğinden kaynaklandı. İkincisi ile gelir ve yayın kaynaklarını biraz daha arttırmış Anadolu ekipleri bu duruma getirdi olayı. Her iki tarafa da gereken önemi vermeye çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda Beşiktaş’ın  sadece Süper Lig’e odaklandığı için biraz daha avantajlı durumda. Yarın turu geçersek Nisan ayını görmek bütün Fenerbahçeli ve Türk futbol severler için güzel birşey olacak. Bunu görmeyi şahsım adına çok isterim. Özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray’ın  Avrupa’da biraz daha öne doğru çıkması arkadan gelecek takımlara çok büyük bir yol aaçacaktır bence şuan ki Anadolu ekiplerinin artık Avrupa’yı düşünmeleri gerekiyor. Bunun en önemli olanı ise Fenerbahçe ve Galatasaray’ın daha hızlı adımlarla ilerlemesi…

Fenerbahçe sizce istediğiniz yere geldi mi?

Aslında bunu tek bir yanıt içinde vermek doğru değil. Ben bu konu ile ilgili düşüncelerimi söylemiştim. Kısa vadede düşünürsek Fenerbahçe’nin organizasyonu olarak bakarsak buralarda olmayı kanıksamış olması sık sık yapıyor olması bunları düşünmesi gerekiyor. Bunu bir adım öteye götürmeli. 5-6 kere Şampiyonlar Ligi’ne katılmalı, en az bir kez gruptan çıkmayı, en az bir kez çeyrek final oynamayı, yarı final için biraz daha karanlık gözüküyor. Bu konulara kulüp olarak nasıl reaksiyon vereceğimiz bence çok daha önemli.

Selçuk Şahin kendisine sorular 1-0 geriye düşmesine rağmen maçları kazanıyor? Bu değişimin nedeni nedir?

Şimdi ilk yarıya bize göre olumsuz geçen bir ilk yarı oynadık. Ondan sonra kendi aramızda oyuncularla toplandığımızda ve hocamızla yaptığımız görüşmede herkes eteğindeki taşları döktü. Antalya kampının ardından kendimize biraz daha güvendik ve önemli maçlardan başarılı bir sekilde ayrıldık. Güçlü olan takımımıza yeni transferler biraz daha güç kattılar. Vermiş olduğumuz sözler adına mağlup duruma düştüğümüz maçlarda bile elimizden geleni yapıyoruz. Üç kulvarda da şansımız yüksek gözüküyor. Form grafiğimiz yüksek umarım üç kulvarda da başarılı oluruz.

Yarın farklı ne görebilirsiniz Viktoria Plzen takımından?  İlk sezonda rekorla şampiyon olduğunuz, ikinci yılınızda 30 yıllık Türkiye Kupası hasretine son verdiniz? Üçüncü yılınızda neler düşünüyorsunuz?

Rakiple ilgili kısmına girelim. Bir oyuncuları cezalıydı. Bir oyuncu değişti, iki pozsiyonu etkiledi. Benzer güçteki takımı kesinlikle ve kesinlikle aynı güçte ihmale hiç gelmiyor. Takım gücü çok yüksek ikisi yan yana gelince takım uyumu tarafı biraz daha fazla olduğu için değişikikliklerin olumlu yansıyacağını düşünüyoruz.

Eleştiriler normal biz performans işi yapıyoruz ama benim tarafımdan art  ve kötü niyetli eleştiriler var. Geldiğim ilk günden beri şu cümleyi kurmuştum. İş yapacağız ne kadar yapabilirsek bunu kamuoyuna sunacağız. Bugüne kadar hep böyle yaptım Azgın bir azınlığın yaptığı şeylerden etkilenmemeye çalışıyorum. Toplumun büyük bir kesiminin düşüncelerini önemsiyorum. Belki ondan sonra bir tur daha ekleyebiliriz. Takımın bu gücü var ve bu yolda ilerleriz.

Herhangi bir korkunuz yok mu? FIFA tarafından elenme korkunuz var mı?

Doğrusunu söyleyeyim. Üstüne basarak söylüyorum olmayacağını düşünüyorum ve inanıyorum. Bununla muhattap olmakta ayrı birşey… Bizim kadar kendi kendimizi imha etmek isteyen çok az millet vardır. Diyerek kenara çekilmek lazım… İçimde korku yok mu? Biraz var.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ