20 Nisan 2024 Cumartesi

Brezilya rüyası bitti

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’nda Macaristan ile yapılan maçta, Andorra karşılaşmasının 11’inden tek değişiklikle takımını sahaya sürdü. Avcı, takımının Andorra’yı deplasmanda 2-0 yendiği maçın 11’inde görev verdiği Sercan Sararer’i yedekler arasına çekerken, Macaristan karşısında Alper Potuk’a ilk 11’de görev verdi.

12. dakikada soldan Selçuk’un kullandığı kornerde, kale önünde Macaristan savunması topu uzaklaştırdı. Ceza yayı üzerinden Alper’in sert şutunda ise meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

17’de Arda’nın derinlemesine pasıyla Macaristan savunmasının arkasına sarkan Umut, kaleci Kiraly’le karşı karşıya kaldı. Sağ çaprazda daralan açısına rağmen bu oyuncunun vuruşunda, top yanda auta gitti.

Dakikalar 23’ü gösterdiğinde Arda’nın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Alper’in sert şutunda, meşin yuvarlak üsten az farkla auta çıktı.

Hemen bir dakika sonra Macaristan gole çok yaklaştı. Hajnal’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Vanczak’ın kafa vuruşunda top kaleci Onur’dan döndü. Pozisyonun devamında yine Vanczak’ın sol çaprazdan şutunda ise meşin yuvarlak bu kez Onur’dan sekip üst direğe çarparak oyun alanına geri geldi. Savunma topu kornere göndererek tehlikeyi uzaklaştırdı.

İlk yarının bitimine beş dakika kala 40. dakikada Nuri Şahin’in sağdan kullandığı korner atışında iyi yükselen Umut’tan önce Kiraly’nin yumrukladığı top Gökhan Gönül’ün önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine vuruşunda ise meşin yuvarlak savunmadan döndü.

Yine aynı dakikada ceza sahası içinde Nuri’nin önüne bıraktığı topa Burak’ın yaptığı plase vuruşta, top yandan auta çıktı.

41. dakikada soldan çalımlarla ceza sahasına giren Alper Potuk’un ön direkte orta şut karışımı vuruşunda, kaleye paralel giden topa Burak dokunamadı ve önemli bir gol fırsatı değerlendirilemedi.

43’te ise Macaristan ceza sahası içinde oluşan karambolde Türkiye bir kez daha gole yaklaştı. Arda’nın sağdan getirdiği topa Nuri iyi bir vuruş yapamazken, önünde bulduğu meşin yuvarlağa Umut’un dokunuşunda ise kaleci Kiraly’den seken top kornere çıktı.

45+1. dakikada rakip savunmaya baskı yaparak topu kazanan Burak’ın ceza sahası önünden bekletmeden vuruşunda, top kaleciden döndü ve ilk yarı 0-0 sonuçlandı.

İkinci yarının ilk 15 dakikasında oyun dengede gitse de A Milli Takım aradığı golü 63. dakikada buldu. Arda’nın arka direğe ortasında Burak Yılmaz sahneye çıktı ve kafa vuruşuyla skoru 1-0’a getirdi.

71. dakikada ise taçtan gelen topta Semih Kaya’nın hatasından sonra meşin yuvarlak Böde’de kaldı ve Macar oyuncu skoru eşitledi: 1-1

82’de Selçuk Gökhan Gönül’ün önüne şık bir pas bıraktı ancak Burak Yılmaz, Gökhan’ın ortasına dokunamadı.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından milli takımımız 7 puana yükselirken, Macaristan bitime 4 maç kala 11 puana yükseldi.

TÜRKİYE – MACARİSTAN: 1-1

STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 20.30
HAKEM: Milorad Mazic (Sırbistan)

TÜRKİYE: Onur, Gökhan, Bekir, Semih, Hasan Ali, Selçuk, Alper (Dk. 70 Hamit), Nuri (Dk. 89 Kerim), Arda, Umut (Dk. 80 Mevlüt) , Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

MACARİSTAN:
 Kiraly, Vanczak, Korcsmar (Dk. 46 Guzmics) Meszaros, Kadar, Koman, Pinter, Hajnal (Dk. 67 Böde), Dzsudzsak, Szabics, Szalai (dk. 78 Elek)
TEKNİK DİREKTÖR: Sandor Egervari

GOLLER: Dk. 63 BurakDk. 71 Böde
SARI KARTLAR:
 Dk. 47 Varga, Dk. 58 Dzsudzsak, Dk. 59 Bekir, Dk. 73 Böde, Dk. 87 Burak

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER