Home Futbol Haberleri Şampiyonlar Ligi Barcelona avantajlı dönüyor

Barcelona avantajlı dönüyor

barcelona-avantajl-donuyor

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ilk maçında PSG ile Barca 2-2 berarbere kaldı. İkinci yarı Messi’siz oynayan Barca, 79. dakikada Ibrahimovic’in ofsayttan attığı golle, 89’da Xavi ile cevap verdi ancak son sözü uzatmada Matuidi söyledi: 2-2

38.dakikada Alves sağ ayağının dışı ile Messi’yi gördü. Arjantinli golcü de bu ikramı kabul edip Barcelona’yı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Lionel Messi, PSG filelerini havalandırarak 20. farklı şehirde gol atan ilk oyuncu oldu. Öte yandan Arjantinli yıldız, Şampiyonlar Ligi’nde 59 gole ulaşarak, Andriy Shevchenko ile birlikte en çok gol atan üçüncü oyuncu ünvanına sahip oldu. İlk devrenin son dakikalarında dizine bir darbe alan Messi, ikinci yarıda da yerini Fabregas’a bıraktı.

İkinci yarıda Messi’nin çıkışo ile oyuna giren Fabregas dengeleri konuk ekip lehine değiştirdi. Orta sahada bir kişi daha fazlalaşan Barcelona tempoya ve topa istediği gibi yön verdi. 65’de Sanchez ile golle burun buruna gelse de farkı arttıramadı.

Carlo Ancelotti takımın her dakika orta sahada düşüşüne oyuncu değişiklikleri ile müdahele etti. Üç değişikliğin ardından PSG oyunu rakip sahaya yıktı. Üst üste kazanılan serbest vuruşlardan birinde Silva kafa ile vurdu top direkte patladı. 80. dakika topu önünde bulan Zlatan Ibrahimovic topu filelere gönderip skoru eşitledi.

89’da maçın Barcelona adına en kötülerinden biri olan Alexis Sanchez savunmanın arkasına sarktı. Kaleci Sirigu yatarak müdahelesinde Alexis yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Xavi rahat bir vuruşla Barcelona’yı yeniden öne geçirdi.

PSG vazgeçmedi. Matiudi önünde kalan topa sert vurdu savunmadan seken top Valdes’i yanıltıp filelere gitti. 2-2

Exit mobile version