25 Nisan 2024 Perşembe

Karadeniz derbisi Trabzon’un

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Trabzonspor Orduspor’u konuk etti. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan mücadeleyi Bordo-Mavililer Halil Altıntop’un golüyle kazanmasını bildi ve rakibini düşme hattında oldukça zor bir duruma soktu.

Kazanmak isteyen ve bu yüzden de maça temkinli başlayan iki takımın mücadelesinde ilk tehlike 11. dakikada gerçekleşti. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Henrique’nin yerden şutunda kaleci Fornezzi’yi geçen top, direğin dibinden auta çıktı. 

14. dakikada Ali Çamdalı’nın ceza alanı dışından yerden vuruşunda top yandan auta gitti. Beş dakika sonra ise Henrique’nin pasında, uzak mesafede topla buluşan Alanzinho’nun sert şutunda, kaleci Fornezzi’nin çeldiği meşin yuvarlağı Nizamettin uzaklaştırdı.

İlk yarım saat gereide kalırken Ali Çamdalı’nın ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Onur’un müdahale edemediği top, az farkla yandan auta çıktı.

Devrenin bitimine yedi dakika kala Henrique ile ver-kaç yaparak sol çaprazdan ceza alanına giren Olcan’ın yakın mesafeden şutunda top yandan auta gitti. Geride kalan bölümde de takımlar gol bulamayınca ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

İkinci devreye ise iki takım da ilk devreye oranla hızlı başladı ancak hücumda yapılan basit pas hataları yüzünden olgun atak izleyemedik. 61. dakikada Adrian’ın kullandığı serbest vuruşta savunmadan Nizamettin’in kendi kalesine doğru vuruşunda kaleci golü güçlükle engelledi.

62’de oyuna giren Halil Altıntop 71. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Serkan’ın harika pasında topu Adrian iyi çevirdi sonrasınad ise dokunan Halil oldu ve takımını bu zorlu maçta öne geçirdi.

Golden sonra Orduspor’un direnci azalırken ev sahibi Trabzonspor ise yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve maç 1-0 sona erdi.

Bu sonuçla 37 puana yükselen Trabzonpsor, biraz olsun rahat bir nefs aldı. Son 7 haftada 6. mağlubiyetini alan Orduspor ise 29 puanda kalarak korkulu rüya görmeye devam etti.

TRABZONSPOR: 1 – 0 :ORDUSPOR 

HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu
STAT: Hüseyin Avni Aker Stadı

TRABZONSPOR: Onur, Serkan, Mustafa, Giray (Dk. 82 Bamba), Cech, Zokora, Soner, Volkan, Henrique (Dk. 63 Halil), Alanzinho (Dk. 46 Adrian), Olcan 
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas 

ORDUSPOR: Fornezzi, Ferhat Çökmüş, Yussuf, Agustin Garcia, Ferhat Öztorun, Ali Çamdalı, Stancu (Dk. 66 Romero) (Dk. 81 Atila), Nizamettin, Umbides (Dk. 84 Şamil), Hasan Kabze, Barral 
TEKNİK DİREKTÖR: Hector Cuper

SARI KART: Dk. 1 Ferhat Çökmüş, Dk. 64 Stancu (Orduspor) Dk. 60 Giray (Trabzonspor)

GOL: Dk. 71 Halil Altıntop

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ