18 Mayıs 2024 Cumartesi

Fenerbahçe’yi direkler kurtardı

UEFA Avrupa Ligi’nde Lazio‘yu eleyerek yarı finale yükselen ve Avrupa kupalarında kulüp tarihinde bir ilki gerçekleştiren Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de bugün Eskişehirspor’u yenerek, zirve yarışını kayıpsız sürdürmek istiyodu.

Mücadeleye konuk takım daha etkili başladı. 8. dakikada Erkan Zengin çok uzaklardan çektiği şu direkten auta çıkarken 11. dakikada Kamara’nın sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşu Volkan’da kaldı.

14. dakikada ise bu sefer Causic yaklaşık 25 metreden enfes bir şut çıkarttı. ancak Volkan demirel harika bir refleksle topu çıkartmayı başardı.

Devre boyunca Eskişehirspor hücum anlamında etkili bir görüntü sergilerken Volkan kalesini gole kapamayı başardı. Sarı-lacivertli takım ise Lazio maçının da yorgunluğuyla rakip yarı sahada çoğalmakta zorlandı.

İlk yarı golsüz sona ererken ikinci yarıya Fenerbahçe baskılı başladı. Yine de ilk net pozisyonu Eskişehirspor buldu. 50. dakikada gelişen etkili atakta topu kale ağzında filelere yollayan Alper Potuk’un vuruşundan sonra düdük geldi. Bülent Yıldırım Alper’in elle oynadığına hükmedince gol geçersiz sayıldı.

52. dakikada ise Fenerbahçe’nin golü geldi. Webo’nun açtığı alanda ceza sahasına giren Cristian yaptığı sert vuruşla Fenerbahçe’yi öne geçirdi.

Kalan bölümde ise Fenerbahçe kontrataklarla etkili olmaya çalışırken Eskişehirspor set hücumlarıyla gol aradı.

Ancak kalan dakikalarda gol olmayınca mücadele 1-0 sona erdi. Sarı-lacivertliler, üstüste 5. lig maçından da galibiyetle ayrılırken, puanını da 55’e çıkardı ve zirve yarışında 59 puanlı ezeli rakibi Galatasaray’ı takibini sürdürdü. 

Geçen haftayı Sivasspor galibiyetiyle tamamlayan Eskişehirspor ise 39 puanda kaldı.

FENERBAHÇE: 1 – ESKİŞEHİRSPOR: 0 

STAT: 
Şükrü Saracoğlu
SAAT: 19.00
HAKEM: Bülent Yıldırım

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Ziegler, Mehmet Topuz, Mehmet Topal (Dk. 74 Selçuk Şahin), Baroni (Dk. 74 Milos Krasic), Meireles, Kuyt, Webo (Dk. 86 Semih)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Veysel, Akaminko, Diego, Dede, Causic (Dk. 59 Özgür Çek), Alper, Hürriyet, Erkan, Kamara, Necati Ateş
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

Sarı Kartlar: Dk. 37 Meireles (Fenerbahçe), Dk. 28 Veysel, DK. 51 Alper Potuk, Dk. 77 Kamara, Dk. 90+2 Hürriyet (Eskişehirspor) 
Gol: Dk. 52 Cristian Baroni

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ