28 Mart 2024 Perşembe

Kartal ağır yaralı

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Beşiktaş, Akhisar Belediyespor’un konuğu oldu. 19 Mayıs Stadı’nda oynanan mücadelede Akhisar Belediyespor, Kara Kartal’ı tam 4 golle uğurladı, Siyah-Beyazlılar maçı 10 kişi tamamladı.

Mücadeleye Akhisar golle başladı. 2. dakikada savunma arkasına atılan pasta Güray topla buluştu. Onun harika pasında Tefanis Gekas takımını öne geçirdi. 

Golden sonra Akhisar Belediyespor Gekas ile pozisyonlar bulup değerlendiremezken Beşiktaş’ın 27. dakikada golü geldi. Roberto Hilbert’in sağ kanattan nefis ortasında arka direkte Mustafa Pektemekyükseldi ve kafa vuruşuyla skoru eşitledi. 

Ancak Akhisar santrayla birlikte bu gole cevap verdi. 28. dakikada Escude’nin hatasıyla başlayan atakta savunma arkasına sarkan Gekas, Akhisar’ı bir kez daha öne geçirdi. 

Ev sahibi ekip öne geçtikten sonra Samet Aybaba, Filip Holosko’nun yerine Mamadou Niang’ı oyuna sürerken ilk yarı 2-1 sona erdi.

İkinci 45 dakikaya da Akhisar daha etkili başladı. 56. dakikada savunmanın arkasına sarkan Tefonasi Gekas, Gökhan süzen’in müdahelesiyle yerde kaldı. Ceza sahasının dışında gibi gözüken pozisyona penaltı kararı çıkarken Gökhan Süzen kırmızı kart gördü.

Ancak topun başına geçen Gekas’ın penaltısını McGregor çıkardı.

74. dakikada Akhisar farkı ikiye çıkardı. Soldan kullanılan kornerde Uğur Demirok bomboş pozisyonda kafayı vurdu ve takımını iyice rahatlattı.

81. dakikada Emin Aladağ yaklaşık 30 metreden önünde seken topa, beklenmedik anda muhteşem bir vuruş yaptı ve maçın skorunu ilan etti: 4-1.

Siyah beyazlıların az da olsa Şampiyonlar Ligi ön elemesine katılma  şansı devam ediyor. Akhisar ise 35 puana yükselerek düşme hattının üzerine çıktı. Böylece Mersin de lige veda eden ilk takım oldu. 

AKHİSAR BELEDİYESPOR – BEŞİKTAŞ: 4-1
STAT: Manisa 19 Mayıs Stadı
HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu

AKHİSAR BELEDİYERSPOR: Oğuz, Emrah, Sonko, Uğur, Çağdaş, Ahmet, Bilal, Merter, Güray, Bruno (Dk. 70 Emin), Gekas
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

BEŞİKTAŞ:McGregor, Hilbert, Escude, Ersan, Gökhan, Veli, Necip, Holosko (Dk. 30 Niang), Oğuzhan, Olcay, Mustafa Pektemek (Dk. 76 Dentinho)
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

GOLLER: Dk. 2-28 Gekas, Dk. 27 Mustafa, Dk. 74 Uğur, Dk. 81 Emin
SARI KARTLAR: Dk. 21 Escude, Dk. 66 Ersan, Dk. 79 Necip
KIRMIZI KART: Dk. 57 Gökhan Süzen

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER