Home Futbol Haberleri Şampiyonlar Ligi Dortmund, Real’e acımadı

Dortmund, Real’e acımadı

dortmund-real-e-ac-mad

Şampiyonlar Ligi’nde oynanan yarı final ayağının ilk maçları İspanyollar için adeta hezimete dönüştü.

Dün Bayern Münih ile Barcelona arasında oynanan ve Bayern’in 4-0 üstünlüğü ile sonuçlanan maçın ardından, Borussia Dortmund da sahasında karşılaştığı İspanyol rakibi Real Madrid’i 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Borussia Dortmund 7. dakikada Reus’la tehlikeli geldi. Alman oyuncunun ceza sahası içinden şutunu Diego Lopez son anda önlerden, devamındaki pozisyonda Lewandowski pozisyonu iyi değerlendiremedi.

Bu ataktan hemen bir dakika sonra Dortmund golü buldu. Götze’nin ortasında Lewandowski arka direkte topu filelere yolladı: 1-0.

23. dakikada Cristiano Ronaldo’nun uzaktan sert şutunu Weidenfeller çıkarttı.

İlk yarıda bitime iki dakika kala Reus’la yüklenen ev sahibine devamındaki pozisyonda cevap Cristiano Ronaldo’dan geldi. Hummels’in savunmada kaptırdığı topta araya giren Higuain topu Portekizli’ye aktardı ve skora denge geldi ve soyunma odalarına eşitlikle gidildi: 1-1.

İkinci yarıya ev sahibi çok hızlı girdi. Dakikalar 50’yi gösterdiğinde Reus’un şutunda önünde kalan meşin yuvarlağı filelere gönderen Lewandowski skoru 2-1’e getirdi.

56’da ise Robert Lewandowski kendisinin ve takımının üçüncü golünü attı. Schmelzer’in şutunda seken topu kontrol edip filelere yollayan oyuncu farkı ikiye çıkarttı: 3-1.

62. dakikada İlkay Gündoğan çalımlarla girdi ceza sahasına, harika vurdu ancak Madrid kalecisi Diego Lopez aynı güzellikte çıkardı.

Dakikalar 67’yi gösterdiğinde bu sefer Lewandowski penaltı noktasına geldi ve skoru 4-1’e getirdi.

Maçın bitimine iki dakika Ronaldo harika geldi ancak Weidenfeller aynı güzellike kapattı açısını Portekizli’nin ve gole izin vermedi.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmesinde Borussia Dortmund, Real Madrid’i Robert Lewandowski’nin attığı dört golle 4-1 mağlup etti. Alman ekibi rövanş için büyük avantaj sağladı. Bu karşılaşmanın rövanşı 30 Nisan tarihinde Santiago Bernabeu’da oynanacak.

BORUSSIA DORTMUND: 4 – REAL MADRID: 1

STAT:
 Signal Iduna Park
SAAT: 21.45
HAKEM: Björn Kuipers (Hollanda)

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller, Subotic, Hummels, Piszczek, Schmelzer, Bender, İlkay, Götze, Reus, Blaszcykowski, Lewandowski
TEKNİK DİREKTÖR: Jurgen Kloop

REAL MADRİD: Lopez, Varane, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao, Khedira, Mesut Özil, Xabi Alonso, Luka Modric, Ronaldo, Higuain
TEKNİK DİREKTÖR: Jose Mourinho

GOLLER: Dk. 8, 50, 55, 67 (Penaltı) Lewandowski (Borussia Dortmund) Dk. 42 Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Exit mobile version