13 Nisan 2024 Cumartesi

Burak Yılmaz ilk kez şampiyon olacak

Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en skorer oyunculardan olan ve bu sezon Galatasaray formasıyla hem Süper Lig’de hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde attığı gollerle göz dolduran Burak Yılmaz, takımının mutlu sona ulaşması durumunda ilk kez Süper Lig şampiyonluğu görecek.
 
Futbola Antalyaspor altyapısında başladıktan sonra 2002-2003 sezonunda profesyonel olan Burak Yılmaz, Antalyaspor, Beşiktaş, Manisaspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray’da oynadı. Sergen Yalçın’dan sonra Türkiye’de “Dört Büyükler” olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’da forma giyen ikinci futbolcu olan Burak, daha önce şampiyonluğa en çok 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’da mücadele ettiği dönemde yaklaştı. Burak Yılmaz’ın 19 gol kaydettiği 2010-2011 sezonunda Trabzonspor, Fenerbahçe ile aynı puanı toplamasına rağmen averajla şampiyonluğu kaçırdı.
 
Golcü oyuncu 2005-2006 sezonunda o zamanki adıyla Lig A’da (Şimdiki 1. Lig) Antalyaspor adına attığı 9 golle takımının Süper Lig’e çıkmasına katkı sağladı.
 
Geçen sezon Trabzonspor’da 33 kez fileleri havalandıran Burak Yılmaz, sezon başında transfer olduğu Galatasaray’da da golcü kimliğini ortaya koymaya devam ediyor.
 
Bu sezon attığı 20 golle “Gol Krallığı” yarışında zirvede yer alan ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de attığı 8 golle Avrupa’da da adından söz ettiren Burak Yılmaz, Sivasspor karşısında alınacak galibiyetle oldukça başarılı geçirdiği sezonu şampiyonlukla taçlandıracak.
- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER