29 Mart 2024 Cuma

Fenerbahçe finalde

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Fenerbahçe ve Eskişehirspor karşı karşıya geldi. Mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi. İlk karşılaşma da 1-1 sonuçlandığı için 15’er dakikalık 2 devreden oluşan uzatmalar oynandı. Bu süre içerisinde de eşitlik bozulmadı. Penaltı atışlarına giden karşılaşmada Fenerbahçe hiç penaltı kaçırmadı ve Eskişehirspor’u saf dışı bırakarak finalde Trabzonspor’un rakibi oldu.

Eskişehirspor 17. dakikada hücumda bir anda çoğaldı. Necati Ateş ile gelişen atakta Erkan Zengin ceza alanı dışında topla buluştu. Sağda bomboş durumda bindiren Veysel’i gördü. Veysel’in ortasına Rodrigo Tello dokundu ve takımını öne geçirdi.

Golden sonra Eskişehir baskısını bir anda azaltıp geri çekilirken topla daha çok oynayan Fenerbahçe pozisyonlar buldu. Sağ kanadı etkili kullanan Gökhan Gönül dakikalar 32’yi gösterirken bu kanattan ortaladı. Kuyt kafayla indirdi, Pierre Webo uzak köşeye vurdu. Fenerbahçe eşitliği yakaladı.

İlk yarı 1-1 sonuçlandı.

İkinci yarı ilkine oranla daha düşük tempoyla oynandı. İki takım da yakaladıkları pozisyonları değerlendiremedi ve maçın normal süresi 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Yarım saatlik uzatma periyodu da sonucu değiştirmedi ancak 120. dakikada Fenerbahçe Cristian ile iki mutlak pozisyondan yararlanamadı ve penaltılara geçildi.

Penaltı atışları sonunda üstünlük kuran Fenerbahçe finalde Trabzonspor’un rakibi oldu.


FENERBAHÇE:1 – ESKİŞEHİRSPOR: 1

STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 21.30
HAKEM: Hüseyin Göcek

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Ziegler (Dk. 76 Caner), Emre (Dk. 76 Cristian), Mehmet Topal, Caner, Kuyt, Sow Webo
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Veysel, Akaminko, Diego, Dede, Hürriyet, Alper, Erkan Zengin, Causic, Tello, Necati
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
Goller: Dk. 32 Webo (Fenerbahçe) Dk. 17 Tello (Eskişehirspor)
Sarı Kart: Dk. 71 Emre

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER