28 Mart 2024 Perşembe

Fatih Terim transferler hakkında konuştu

Kanaltürk televizyonunda yayınlanan Top Bizde programına konuk olan Fatih Terim gündemi ve transfer haberlerini değerlendirdi.

İŞTE FATİH TERİM’İN AÇIKLAMALARI
 
MUSLERA’YI BIRAKMAM
Barcelona’nın istediği söyleniyor. Teklif gelse de bırakma niyetinde değilim. Hepimizin ortak fikirde olduğumuzu düşünüyorum. Çok önemli bizim için Muslera.  Dünyanın gözü Muslera’nın üzerinde olacaktır. Çıtayı daha yükselttiysek, hedefi yüksek koyduysak kulübün menfaati doğrultusunda bile bırakmayız. 
 
ALPER’İ İSTİYORUM
Alper gündemimizde. Başkan ve yöneticiler görüşüyor. Alper’le ilgileniyoruz dedik ama önümüzdeki günlerde hep birlikte oturacağız konuşacağız. Bir takım gidenler de olacak. 
 
NERELERE TRANSFER YAPILACAK
Stoper önceliğimiz var, sol bek bakıyoruz, ön tarafa bakıyoruz. Melo varsa da yoksa da orta saha. İlk 2 seneki gibi ihtiyaç sahibi değiliz. Daha oturmuş bir kadroyuz, daha az eksiğimiz var. Doğru yerlere doğru isimler alarak kapatmak istiyoruz
 
SNEİJDER, DROGBA VE MELO
Sneijder yetenekli bir oyuncu ancak 4 ay biraz daha fazla süreç oynamamış. Her oyuncu antrenman yapar ama ne kadar yaparsa yapsın kendini hazır tutamaz. Kendinin en formda olduğu dönemki beklenti içinde olduğunda kendini çok zorladı. İyi bir çocuk, iyi bir oyuncu. Bu sene bizle beraber sezon başı geçirecek, daha iyi olacak. Sneijder en formda olduğunda da adam kovalayan, kora kor mücadele eden biri değil. Normal mevkisi forvetin arkasıdır.  Melo’da da aynı olayı yaşadık. Bunu Drogba bile yaşadı sezon başı geçirmesine rağmen. Kendisi de kabul ediyor. Çin ile Afrika Kupası arasında 2 ay oynamadı. O bile seneye çok daha iyi olacaktır. 
Melo sezon başını geçirmediği gibi buradan gittikten sonra dönene kadar 3 ay geçirdi. Melo, 20 dakika durun ben koşayım, yürüyeyim diyebilecek bir futbolcu da değil. Melo ile ilgili oturup karar vereceğiz. 
 
ŞAMPİYONLUĞA YAKIŞIR FUTBOL OYNADIK
Rekabet içerisinde yarış veriyoruz. Önemli bir Şampiyonlar Ligi girdi araya. Son üç maçı kazanarak ilerledik orada. Kaybedilen, kazanılan puanlar enteresan hesaplar bu rekabet içerisinde sizi şampiyon olmaya itiyor. Kendi karakterimin bir yansımasıdır sahada yaptıklarım. Sivas maçında çok da iyi bir top oynandı. Şampiyonluğa yakışır bir top oynadı oyuncular. 

REAL MADRİD MAÇINA ÇOK ÜZÜLDÜM
Real Madrid’e elendiğimize çok üzüldüm. Oyuncularıma şunu söyledim; elenmeyecek bir takım yoktur. Biraz ürkeklik hissettim. Ben bu kadar kolay gol yemeyi beklemedim. Real Madrid karşısında turu kaçırıyorsunuz; bu hoş da esas büyük hedef elemek. Ben size söylemiştim diye söyledim oyunculara. Çok üzüldüm ama çok büyük şans yakalamıştık. Buralarda hep olmalıyız ki aleyhimize işler çalışmasın. Buralarda olduğunuzda aleyhinize hata şansı azalır. 

YABANCI SINIRI KALKMALI
3 defa Milli Takım hocalığı yaptım. Beyanlarım duruyordur; federasyon başkanı ve yöneticileri yabancı sayısını bana sordukları zaman serbest bırakılmasını söylemişimdir. Serbest bırakılsın ama kriter konulsun dedim. Delerler bu yasağı, nitekim Türk yapılanlar var. Son yılların dünya ve Avrupa şampiyonlarında serbest yabancı sayısı. 

AVCI DOĞRU TERCİH Mİ? 
Milli Takım kulüplerin üzerinde diyoruz ama birbirinden de ayıramıyoruz. Bir kulüp bende neden yok diyor, öbür kulüp de aynı şekilde. Milli Takım seyircisini geliştirmemiz lazım. Milli takım antrenörlüğü kolay değildir. Ben zamanla orada da yeniden başarılar yakaladığına inanıyorum.  Ülkemizde her zaman Avrupa ve dünya ile yarışacak milli takımımız olur. Olmuştur, olacaktır da. Daha çok birlikle olmak, yardım etmek lazım. Bir seçim yapılmış saygı duymak lazım. Hepimizin ona yardım etmesi lazım. 
 
İNANCIMI KAYBETMEDİM 
Kötü oynadığımız dönemde şampiyonluğun kaçabileceği aklımın ucundan geçti, ama hiçbir zaman inancımı kaybetmem. İnsan acaba diyor tabi ama hiç inancımı kaybetmedim. Sıkıştığımız zaman daha iyi oynar hale geldik, bunu istemiyorum ben ama. 

GEREKİRSE ÖZÜR DİLERİM
2 sene içerisinde rakiplerimizle çatışmadık, kimseyle çatışmadık, kimseyi eleştirmedik. Böyle ortamda ceza yemem hoş olmadı. Tek kelime etmedim hakemlere, geçen sene de dahil. Penaltı olan pozisyona sorulan soruya hakem haklıdır diyen benim.  Tek tesellim geldikleri günden beri doğru kararlar veren ve ince eleyip sık dokuyan Disiplin ve Tahkim Kurulu’nun cezayı vermesi. Her kararda doğru davranmıştır, verdikleri her karar hakkaniyetlidir. Tek tesellim o. Bu kadar doğru kararlar veren kurulların. 

MASUM DEĞİL AMA MAĞDURUM
Küfür etmediğim hakaret etmediğim halde 3 maç ceza yiyince, yaşadıklarımıza baktığınız zaman ben bu fikirdeyim. Seminerde bizi örnek gösterirseniz onların yapacağı budur. Ben masumum demiyorum, ben mağdurum diyorum.  Saçmalıklar silsile halinde. Bir hakem hata yapmıyor mu, o insan. Oyuncu yapmıyor mu, o da insan. Hoca hata yapamaz.  Birçok hakem arkadaşımızla çok medeni şekilde konuşuyoruz. Aynı yolun yolcusuyuz. Ben haklıyım, haksızımı geçtim. Ceza da olmalı ama olayı buraya getiren olay çok manidar. Ben de masum değilim ama mağdurum. 

BENİM GÖREVİMİ ELİMDEN ALAMAZLAR
Özür dilemesini, af dilemesini bilirim. Hata yaptım demesini de bilirim. Keşke olmasaydı. İsteyerek yapılmasının mümkünü yok. Tam tersi çok üzüldüm, hala üzgünüm. Kızgınım, kırgınım, kendim de dahil. 2 sene kimseyle çatışmadan ve hakemlere tek kelime etmeyen benim. 2 sene önce hakemlerle ilgili de konuşmayacağım dedim, konuşmadım da. Bu olunca çok üzüldüm. Olmasaydı keşke ama oluyor.  Benim görevimi elimden alamazsınız. Şampiyonluğu kaybetsek tek sorumlu ben olacaktım. Gösteriş için disiplin olmaz. Bazı teknik adamlar da bunu yapıyor. En şöhretliye veriyor cezayı. Bu disiplin değil gösteriş.
- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER