29 Mart 2024 Cuma

Karabük Feneri yaktı

Süper Lig’de son 3 maçını da kaybeden ve küme düşme potasına kadar gerileyen Karabükspor, müthiş bir ikinci yarının ardından Fenerbahçe’yi 3-2 yendi ve ligde kaldı.

Fenerbahçe’de Sow’un sol kanattan ortaladığı topa Mehmet Topuz, 33’te kafa vurarak meşin yuvarlağı kaleci Tomic’in sağından ağlarla buluşturup ilk yarının skorunu ilan etti.

İkinci devreye de hızlı giren ev sahibi Gökhan Ünal’ın düşürülmesi ile kazanılan penaltıda LuaLua fileleri bularak 48’de skora denge getirdi. Bu golden iki dakika sonra Fenerbahçe savunmasında büyük bir açık verdi. Defansın arkasına sarkan Ahmet İlhan, Mert’in yanında fileleri bularak ev sahibini öne geçirdi.

Bu dakikada sonra 67’de ve 70’de Sow’un kafa vuruşları ile gole yaklaşsa da Tomic geçit vermedi. 76’da ise kornerden gelen topu Tomic tokatladı, Webo önünde kalan topu sert bir vuruşla filelere gönderip skora denge getirdi.

İki dakika sonrasında ceza sahası önünde önünde kalan topu LuaLua harika bir vuruşla ağlara göndererek takımını yeniden öne geçirdi. Karabükspor’un üç oyuncu değişikliği hakkını kullandığı için sakatlanan Ahmet İlhan’ın yerine kimse girmedi. Ev sahibi kalan 12 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Fenerbahçe’nin baskısından sonuç çıkmayınca Karabükspor, 3-2’lik galibiyetle üç puanı aldı. Bu sonucun ardından puanını 40’a çıkartarak ligde kalmayı başardı.

KARABÜKSPOR:3 -FENERBAHÇE: 2
STAT: Mustafa Kamil Abitoğlu
HAKEM: Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı

KARABÜKSPOR: Tomiç, Erdem, Mabiala, Deumi, Seric, Yiğit, Kağan, Shelton, Ahmet İlhan, Lualua, Gökhan
TEKNİK DİREKTÖR: Suat Sarıcan

FENERBAHÇE: Mert, Gökhan, Orhan, Bekir, Ziegler, M. Topuz, M.Topal, Baroni, Emre, Sow, Webo
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
Sarı Kartlar: Dk. 12 Yiğit, Dk. 20 Erdem, Dk. 23 Seric (Karabükspor) Dk. 47 Mert
Goller: Dk. 49, Dk. 77 LuaLua, Dk. 50 Ahmet İlhan (Karabükspor) Dk. 33 Mehmet Topuz, Dk. 75 Webo(Fenerbahçe)

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER