29 Mart 2024 Cuma

Beşiktaş’ta Önder Özen açıklandı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeni Futbol Genel Direktörünü’nün Önder Özen olduğunu açıkladı.

Önder Özen ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Orman şöyle konuştu: 

“Olağanüstü bir seçimle olağanüstü koşullarla geldik. Beşiktaş’ın o gün itibariyle kauoyunda bıraktığı izlenim büyük sıkıntılar içinde bir futbol takımı olmasıydı. Ama çok başarılı bir sezon geçirdik. Bunu skor olarak söylemiyourm. Yeniden güvenilir bir kulüp olmak için çok önemli adımlar attık.”

“6 aralıkta eski futbol şube sorumlumuz Tamer Kıran’ın sunmuş olduğu ftubolda yeniden yapılanmayla ilgili açıklamaları olmuştu. O toplantıda da anlattığımız gibi futbol transferler, altyapı ve Beşiktaş’ın futbolla ilgili tüm birimleri, daha profesyonelce, hesap verir, hesap sorar şekilde bir sistem oluşturarak önümüzdeki sezondan itibaren Beşiktaş’ın futbol bütçesi 100 milyon doların üzerine çıkacaktır. Beşiktaş’ın kişilere bağlı olma durumunun bu çağa ait bir tutum olmadığını söylemiştik. Artık futbol eskisi gibi ufak bütçelerle değil çok ciddi bir bütçelerle hareket eden bir durumdadır. Bu bütçenin yetkisi olup sorumluluğu olmayan insanlar tarafından yönetilmesinin doğru olmadığını söylemiştik. Tamer Kıran ile başlattığımız çalışmaların sonuna doğru geldik.”

“Beşiktaş’ın bugün bir futbol direktörü vardır. Bu isim de Önder Özen Bey’dir. Onun için de camiamız için de çok hayırlısı olsun. Futbolun tüm birimlerinden sorumlu kişisi Önder Bey’dir. Buna A takım da alt yapı da dahildir. Yönetim kuruluna karşı sorumluluk Önder Özen’dedir. Bilgi birikimi ve vizyonuyla bu işe uygun olduğunu düşündüğümüz, güvenimizin tam olduğu bir arkadaştır. Ona hayırlı görevler diliyorum. Üç senelik bir kontrat yaptık. Önder Bey’in liderliğinde futbol tam anlamıyla profesyonel bir yapıya ulaşacaktır. Yapılan transferler tek başına Önder Bey’in inisiyatifiyle değil bir ekibin çalısmasıyla yapılacaktır. Futbolda büyük kulüpler açısından bir ilk olan bu atılım için tüm camiamızın önder hocamıza destek olmasını diliyorum. Beşiktaş ilklerin kulübüdür.”

“Teknik direktör futbol direktörüne bağlı çalışacak. Futbol direktörü de yönetim kuruluna karşı sorumludur. Beşiktaş’ın yeni teknik direktörüyle ilgili çalışmalar futbol direktörü tarafından yapılacak. Yönetim kurulu da futbol direktörünün fikrini onaylayacak kurumdur.”

“Samet hoca Beşiktaş camiasının yetiştirdiği önemli değerlenden bir tanesidir. Göreve çok cesaretli şekilde gelmiştir. Belirsizliklerle dolu zor süreci hep beraber yaşadık. Beşiktaş ilk 10’a girer mi diye motivasyon boşlukları vardı. Bugün bir başarı var ise bunun en büyük etmenleri teknik direktörümüz Samet Aybaba’dır. Hocamız bana göre çok başarılı bir sezon geçirmiştir. Biz sezon sonunda Samet Aybaba ile görüşelim derken, o Ahmet Kavalcı ile görüştü ve benimle görüşmesine gerek olmadığını söyledi. Artık onun avukatıyla görüşmemiz gerektiğini söyledi. Samet Aybaba Beşiktaş için çok önemli bir isimdir. Kaptanlığımızı da yapmıştır. Samet Aybaba’nın Beşiktaş için değeri her zaman devam edecektir.”

Beşiktaş’ın Futbol Genel Direktörü Önder Özen ise şu açıklamaları yaptı: 

“Sayın Tamer Kıran beyefendiye de teşekkür ederim. Bana Beşiktaş’ın kafasındaki vizyonu ilk olarak aktaran kendisidir. Sportif direktörlük kavramı, Türkiye’de çok altını dolduramadığımız bir oluşum. Ben 8-10 branşta faaliyet gösteren kulüplerde sportif direktörlük kurumunu doğru bulmuyorum. Ama Beşiktaş çok doğru bir yaklaşımla bu pozisyonu Futbol Genel Direktörlüğü olarak tanımladı. Beşiktaş altyapı takımları, biri haricinde Türkiye finalleri oynadı. son üç yılda çok ciddi bir atağı var. Özellikle U13 takımını fırsat bulursanız bir izlemenizi öneririm. Oradaki eğitimin kalitesini arttırmak, potansiyelini arttırmak niyetindeyiz. Bununla beraber Sayın Başkan’ın söylediği gibi, transfer bütünlük gerektiren bir iş. Transferler, oyuncu gözü iyi olan biri tarafından yürütülecek bir iş değil. Bir scout departmanımız var. adını önümüzdeki günlerde Türkçeleştireceğiz. O departmanın başı Fikret Demirer’dir. Dünya futbolunu besleyen mecraları, talan etmek demeyelim ama en fazla gözetecek olan ekip biz olacağız. Benim pozisyonumun gerektirdiği işlerden bir tanesi, biraz da özeleştiri yapmak. Özellikle Beşiktaş Futbol Takımı ile ilgili özeleştiri yapmak. Bir kulüp disiplinine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da bir takım çalışmalar yapacağız.”

“Beşiktaş, gıptayla baktığımız heybetiyle hayranlık uyandıran bir camia. Bu camianın içinde bulundurmak ben ve ailem için gurur vericik. Umarım bu gururu başarılarla yaşarız. Kontratımız üç sene ama benim kendime verdiğim süre 18 ay. Beşiktaş’ı profesyonel bir yapıya getirebilir miyiz getiremez miyiz bunu göreceğiz. Eğer olmadığına kanaat getirirsem de vedalaşırız. Benim niyetim, Beşiktaş’ın insan kaynaklarına da yatırım yaparak bu süreci tamamlamak. Üç sene sonunda, daha önce hazırlanan şemayı, Beşiktaş’ın bir sonraki profesyoneline teslim etmek. Beşiktaş da böylelikle Lale Devri’ni yaşasın. Lale Devri gelene kadar biz çalışacağız.”

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER