13 Nisan 2024 Cumartesi

Kupa Fenerbahçe’nin

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’u 1-0 yenen Fenerbahçe, sezonu kupa galibi olarak tamamladı.

İki takım da karşılaşmaya hızlı ve hücumu düşünerek başladı. 3. dakikada Olcan’ın sol taraftan yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Volkan’ın vuruşunda, kaleci Mert, gole izin vermedi. Maçın ilk bölümünde yarattığı baskıdan golü bulamayan Trabzonspor 9. dakikada golü kalesinde gördi.

Mehmet Topal’ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Sow, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 18. dakikada savunmadan kaptığı topla ceza alanına giren Mehmet Topal’ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti. 

27. dakikada Volkan’ın sağ taraftan yaptığı ortada, ceza alanında uygun durumda bulunan Olcan dokunamayınca meşin yuvarlak auta çıktı.

Son çeyrek saatte oyunda tempo düştü. 45+1. dakikada Cristian’ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Tolga topu kornere tokatladı.

Kornerden sonra da sonuç değişmedi ve soyunma odasına Fenerbahçe 1-0 önde gitti.

Trabzonspor’da Tolunay Kafkas ikinci devreye başlarken sarı kartı olan Zokora’yı oyundan alarak sahaya Aykut’u sürdü.

İkinci devrenin başında da Trabzonspor bastıran Fenerbahçe ise oyunu karşılayan taraftı. Bordo-mavililer oyunu rakip yarı alana yığmaya çalışırken 55. dakikada Fenerbahçe harika bir hızlı atağa çıktı. Sow-Webo-Kuyt üçlüsünün paslaşmalarıyla rakip kaleye giden Fenerbahçe’de Sow ceza sahası dışınan vurdu ancak Tolga harika bir kurtarış yaptı.

Üç dakika sonra ise Trabzonspor atağında Adrian cepheden iyi vurdu ancak top auta gitti. Fenerbahçe Cristian ve Webo ile ciddi iki fırsattan yararlanamadı. Sonrasında ise 70. dakikada Olcan harika vurdu ancak az farkla top Mert’in başıları arasında dışarı çıktı.

Son 20 dakikada oyuna giren Henrique Trabzonspor’a hareket getirirken, bordo-mavililer girdikleri pozisyonlardan faydalanamadı.Son 10 dakikalık bölümde Cristian bir kez direğe takılırken Olcan’a ise Mert izin vermedi.

Bu sonuçla Fenerbahçe üst üste 2. kez Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü.

FENERBAHÇE: 1 – 0 :TRABZONSPOR

HAKEM: Fırat Aydınus
STAT: Ankara 19 Mayıs

FENERBAHÇE: Mert, Gokhan Gönül, Yobo, Egemen (Dk. 51 Bekir), Hasan Ali, Mehmet Topal, Emre (Dk. 76 Mehmet Topuz), Cristian, Kuyt, Sow, Webo
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

TRABZONSPOR: Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Cech, Zokora (Dk. 46 Aykut), Adrian, Soner, Volkan (Dk. 68 Henrique), Olcan, Halil
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas

SARI KARTLAR:
 Dk. 13 Zokora, Dk. 45 Emre, Dk. 70 Kuyt

GOL: Dk. 9 Sow

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER