28 Nisan 2024 Pazar

Fenerbahçe Yargıtay’a başvurdu

Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu’nun avukatı Muammer Menekşe, yaptığı açıklamayla yaşanan son gelişmeler ışığında Yargıtay 5. Dairesi’ne yapılan dilekçeli başvuruyu kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan açıklamanın tam metni;

Kamuoyu açıklamasıdır. 
06.01.2014 tarihli dilekçemiz, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanlığına sunulmuştur. Dilekçemizde, son günlerde kamuoyunun merak ettiği tüm hususlar yer almıştır. Geçici 2. madde değişikliği başta olmak üzere görevli mahkemelerde yargılamanın yeniden yapılması gerekliliği vurgulanmıştır.

Kanun koyucunun iradesi yönünde yapılacak değişiklik neticesinde, özel yetkili mahkemenin yerine doğal mahkeme ve hakimi olan spor mahkemesinde yargılamanın baştan itibaren yenilenmesi sözkonusu olacaktır.

Cebir, şiddet ve tehdit unsurlarını taşımayan şuç örgütü kapsamında bulunmayan dosyaların, genel mahkemelerce yürütülmesi esastır.

Nitekim, şike dosyası olarak adlandırılan dosyanın spor mahkemeleri gibi hareket edecek mahkemelerde görülmesi zorunluluğu bulunmaktadır.

Kapsamlı dilekçemiz dün sabah Ceza Dairesine sunularak, müvekkilimiz hakkında görev yönünden yapılacak değişikliğin beklenmesi talep edilmiştir.

Sayın Başbakan’ın ve hükümet temsilcilerinin geçici 2. madde ile alakalı açıklamaları dikkate alınmalı ve acele karar verilmemesi gerekmektedir.

Saygılarımızla Kamuoyuna duyurulur.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ