18 Mayıs 2024 Cumartesi

Tribün kapatma cezası geliyor

TFF’nin tartışmalı erkek izleyicilere sahaha kapatma cezası tarih oluyor. TFF’nin eski uygulamasında küfürlü tezahüratta sadece erkek izleyicileri cezalandırdığı saha kapatma cezası kalkıyor.

Yeni ceza sisteminde ilk 4 küfürlü eylemde katlamalı para cezası sonraki 4 eylemlerde ise küfrün edildiği tribünlere kapatma cezası sonraki 4 eylemde ise saha kapatma cezası uygulanacak. 12 maçtan fazla küfürlü tezahürat sonrasında saha kapatma cezası 2 maça çıkacak.

Saha kapatma cezası kadın ve çocuk izleyicileri de kapsayacak ve erkek izleyicilerle birlikte kadın ve çocuklarda bu maçları stadyumlarda izleyemeyecek.

Yeni talimatla tüm kulüplere de af geliyor. Seyircisiz oynama cezası devam eden Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor başta olmak üzere profesyonel liglerdeki tüm takımlar bu aftan yararlanacak.

ribünlerde 1 saniye bile küfür olsa temsilci raporuna işlenecek ve disiplin kuruluna gönderilecek. Bunun için de o takımın tribündeki taraftarının % 10’unun sadece 1 saniye çirkin tezahüratta bulunması yeterli olacak.

Alınan yeni kararların önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ