29 Mart 2024 Cuma

Donatello İshak

Bu sezon başında Karabükspor’dan, Trabzonspor’a transfer edilen İshak Doğan, TrabzonCell’lilerin sorularını yanıtladı.

“Bir lakabın var mıydı ?” şeklinde yöneltilen soruya İshak, “Çok var, Küçükken ‘İsinyo’ derlerdi. Ninja Kaplumbağalardan ‘Donatello’ derlerdi. Daha sonraları. Karabük’te çekik gözlü olduğumdan ‘İshaka’ diyorlardı” cevabını verdi.

Futbolda eksikleri olup-olmadığı sorusuna ise savunma oyuncusu, “İnsan hep kendini geliştirebilir. Bunun sonu yok. Ne kadar başaralı olursanız olun kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. Gelişime açık olmadan başarı gelmez.

Üst seviyeleri hedeflemek için eksiğimiz olmadığını düşünmemeliyiz. Birçok isim var sol kanatta oynayan ancak sol ayaklı futbolcu sadece Türkiye’de değil dünyada da aranır hale geldi. Duran toplar konusunda ise çok iddialıyım. Modern futbolda duran toplar önem kazandı. Takımlar artık çok iyi savunma yaptığı için küçük nüanslar sonucu belirleyebiliyor.

Bu nedenle duran topları iyi kullanmak önemli. Bu yönde kendi özel çalışmalarımı yapıyorum. Takıma faydalı olabilmek için bende büyük bir önem veriyorum. ‘Korner mi ?, firikik mi ?’ deseler ‘korner’ derim sanırım” dedi.

FUTBOLA ÖNDE BAŞLADIM ARKAYA DOĞRU GİDİYORUM
Mevkiinde beğendiği oyuncularla ilgili olarak ise İshak, “Almanya futbolunda Bayern Münih’ten David Alaba’yı çok beğeniyorum. Hücum yönü kuvvetli oyunu iki yönünde oynayabiliyor. Futbola önde başladım. Arkaya doğru gidiyorum. Forvet olarak başladım. Forvet arkası oynadım. Sol açık ve orta saha oynadım. En son da sol bek ve stoper oynadım. Kaleye geçmeyi de düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor’u tercih etmesindeki en büyük etkenlerden birinin şehrin futbol kenti olmasından kaynaklandığını belirten İshak Doğan, “Futbol şehri olması beni etkiliyordu. Taraftarların hem ateşli hem de dünya da tanınmış olması benim için önemliydi. Küçüklüğümde bir arkadaşım vardı ve Trabzonluydu. Maçları birlikte izlerdik. Buraya gelmeden öncede onunla konuştum. Burada oynayacak olmamdan dolayı kendisine heyecanlı olduğumu söylemiştim.

Çünkü ne kadar futbolu düşkün bir şehir olduğunu biliyorum. Arkadaşım da bana ‘Artık sana da her yer Trabzon’demişti. Transferimde yüksek bonservis verilmesi benim değerli olduğumu hissettiriyor. Karşılığını vermek için elimden geleni yapacağım ve bu konuda kendime güveniyorum” cevabını verdi.

FATİH TERİM HAK EDENİN HAKKINI TESLİM EDER
İshak, Milli Takımla ilgili beklentilerini ise şöyle açıkladı,”Milli Takım için şunları söyleyebilirim. Orası elit bir yer. Oraya ulaşmak için sürekli oynamak gerekiyor. İyi olmalısınız. İyi olmakta benim hedeflerim arasında Fatih hoca her zaman iyi olana hakkını teslim etmiştir.

Ben iyi bir performans gösterirsem tekrar milli formaya ulaşacağıma inanıyorum.Türkiye’nin her turnuvada yer alması gerekiyor. Bu ülkede elit futbolcular var. Turnuvalarda mücadele edip iyi sonuçlar almak bize yakışır. “

İshak, son olarak “Bu noktaya gelmemde büyük emekleri olan ve geçen yıl rahmetli olan babamın beni bugün Trabzonspor formasıyla görmesini çok isterdim. Ben ona hep bunu başaracağımı söylemiştim. O da bana inanıyordu. Bu dünyada göremedi ama inşallah yukarıdan izliyordur.

Babamın bana söylediği ve hiç unutamayacağım bir sözü vardır; ‘Çok iyi bir futbolcu olabilirsin ama karakterinden asla taviz verme.’ İyi futbolcu olmadan daha önemlisi iyi bir insan olmaktır benim için”

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER