18 Nisan 2024 Perşembe

Trabzonspor’da sistem isyanı

Trabzonspor’da özellikle bazı yabancı oyuncuların defans ağırlıklı oyun sisteminden rahatsız oldukları, bu yüzden Teknik Direktör Vahid Halilhodzic’le aralarında oluşan gerginliğin iyice su yüzüne çıkmaya başladığı öne sürüldü.

Boşnak hocanın Trabzonspor’a oynatmaya çalıştığı kontratağa dayalı “Cezayir Modeli”nin yabancıların tepkisini topladığı ve bu konudaki düşüncelerini açıkça Halilhodzic’e ilettikleri belirtildi.

Başakşehir maçının ardından ve Kasımpaşa karşılaşması öncesi yapılan analiz toplantılarında Kevin Constant’ın hücuma dönük bir oyun sistemi benimsemeleri gerektiğini ısrarla vurguladığı, Malili forvet oyuncusu Mustapha Yatabare’nin de bu görüşe destek verdiği iddia edildi.

Sakat değildi ama!

Halilhodzic’in takımın önünde sözlü tartışmaya girdiği iki oyuncuya bu yüzden Kasımpaşa maçında yer vermediği ifade edildi. Sakat olduğunu söyleyen oyunculardan Mustapha Yatabare’nin MR sonuçlarında bir bulguya rastlanmaması bu oyuncunun Halilhodzic’e tepki olarak oynamak istemediği iddialarını da gündeme getirdi. Bu arada Trabzonspor’un Paraguaylı forveti Oscar Cardozo’nun da ileride yeteri derecede top alamamasından şikayet ettiği öğrenildi.

Korkarak yarışılmaz

Teknik Direktör Halilhodzic’in oyun sisteminin defans ağırlıklı olmasını yerel gazetelerde manşetlere taşıdı. Bakın, “Korkak oynatarak yarışılmaz”, “Trabzonspor’da Cezayir formülü işe yaramıyor, taraftar her geçen hafta isyan ediyor” ve “Trabzon’a korkaklık yakışmaz” başlıklarını attı. Gazetelerde ayrıca, “4 beraberliğin ardından Hallihodzic hedef tahtasında. Oyunu kendi sahanda kabul et, kontratakla sonuca git mantığıyla bu işler yürümez” yorumları da yapıldı.

Kaynak: Milliyet

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER