16 Nisan 2024 Salı

Son dakika Galatasaray spor haberleri 1 Kasım 2014

Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder fena patladı.

Galatasaray dün akşam Kasımpaşa’yı 2-1 yendi ve rahat bir nefes aldı. Ancak gecenin en çok konuşulan olayı, Wesley Sneijder’in yedek kalmasıydı. Hollandalı yıldız, karşılaşmanın ardından patladı. Menacerine olay yaratacak şeyler söyledi. İşte Sneijder’in isyanı:

‘VERİLEN SÖZLER TUTULMADI’

“Ben dünya yıldızıyım, 2 kez Dünya Kupası finali oynadım. Bu muameleyi hak etmiyorum. Bana dürüst davranmayıp arkamdan konuşanları ayıplıyorum. Bana 6 ay önce kaptanlığı söz verdiler. Beni 10 numara oynatacak, takıma hücum sistemini uygulatacak bir hocanın geleceğini söylediler. Yeni yıldızların alınacağına dair sözler verdiler. Hiçbiri olmadı. Kaptanlığımı Melo engelledi. Çünkü benim ondan daha popüler olmamı istemiyordu. Saha içinde ve dışında Melo ile herhangi bir sorunum yok. Ancak kimin bu takım için daha faydalı olduğuna iyi bakmak lazım.”

‘HOCA BENDEN KAÇTI’

“Geçen hafta idmanlarda yedek takımda oynadım. 2 gün üst üste böyle olunca hocayla görüşmek istedim. Benimle konuşmaktan kaçındı, cevap bile veremedi. Herkesin herkese saygısı olması lazım. Takımın kampa gireceğini 1 gün önce SMS ile öğreniyorum. Böyle bir kurumsal anlayış olmaz. Ben Galatasaray’ı çok seviyorum ama sanki böyle davranarak beni bu takımdan ayırmak istiyorlar… Hakkım olan parayı istediğim için beni yedek bıraktırdılar. Tekrarlıyorum, benden kurtulmak istiyorlarsa gereken tüm anlayışı gösteririm. Fakat bunu benim yüzüme söylesinler ve arkamdan iş çevirmesinler.”

ALBAYRAK İSTEDİ İDDİASI

Sneijder’in yedek kalmasının ardından önemli bir iddia ortaya atıldı. Abdurrahim Albayrak’ın Prandelli ile konuşarak, “Başarı için yerli oyuncuları kazanmamız lazım. Bunun için yabancıların yerine yerlilere daha çok şans verirsen iyi olur” dediği öne sürüldü. Bunun üzerine Prandelli’nin Sneijder’i kulübede oturtup, ilk 11’de 3 yabancıyı oynattığı iddia edildi.

Kaynak: Fanatik

Kasımpaşa’dan Galatasaray maçının hakemlerine sert tepki

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, spor toto süper lig’de 2-1 kaybettikleri Galatasaray maçının hakemlerine sert tepki gösterdi. Hasan Hilmi Öksüz, yaptığı açıklamada, güzel başlayan bir maçın “hakem hatalarıyla” üzücü bittiğini belirtti. Yedikleri ilk golde net ofsayt olduğunu, ikinci golde ise elle oynama olduğunu iddia eden Öksüz, “Türk futbolunda benim bakış açım, net ve açıktır. Her zaman iyi oynayan kazansın isterim ama hakem faktörü devreye girince bu sıkıntı oluyor. Yanlış karar verilebilir ama birinci goldeki ofsaytın verilmemesini dürüstlükle bağdaştıramam. Bu hakemler, MHK tarafından ataması yapılırken geçmişlerine bakılmalı. Daha önce Galatasaray forması giymiş bir hakemin (Hüseyin Göçek), bu maça verilmiş olması hoş değil. Bu hakemleri Galatasaray’ın maçlarına vermeyin. İster istemez tercih haklarını Glatatasaray’dan yana kullandı” diye konuştu.

Ünal Aysal kasada kaç para bıraktı

Ga­la­ta­sa­ray Ku­lü­bü es­ki baş­ka­nı Ünal Ay­sal, bir sü­re­dir de­vam eden “Ka­sa­da ne ka­dar pa­ra bı­rak­tı” po­le­mi­ği­ne son ve­re­cek açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. BU­GÜN’e ko­nu­şan Ünal Ay­sal, ra­kam­la­rı ken­di ağ­zın­dan şöy­le ifa­de et­ti: “25 mil­yon li­ra kul­la­nı­la­bi­lir na­kit ve ha­zır edil­miş 15 mil­yon li­ra ban­ka kre­di­si bı­rak­tım. Di­ğer tüm ra­kam­lar da bir­leş­ti­ğin­de, li­ra ba­zın­da top­lam 43 mil­yon ol­du. Ay­rı­ca şah­sı­ma ait 2 mil­yon do­la­rı da tah­sil et­me­dim ve içe­ri­den çek­me­dim.”

Ay­sal, ye­ni baş­kan Yar­su­vat’a ver­di­ği ‘not def­te­rin­de’ ta­kım­la il­gi­li bil­gi­ler ol­ma­dı­ğı­nı ifa­de et­ti. “Ma­li ko­nu­lar ve çö­züm­ler var­dı” di­ye ko­nuş­tu. İs­ti­fa­sı­na ne­den olan GYO’nun ku­rul­ma­sı­nı tek­rar öner­di­ği­ni söz­le­ri­ne ek­le­di.

Galatasaray yan gelip yatmış

Arena Stadı’ndaki Kasımpaşa maçı şunu net bir şekilde gösterdi; Cesare Prandelli geldikten sonra takımıGalatasaray‘ın eski başkanı Ünal Aysal ve ekibi çıkarıyordu.
Yeni yönetim geldikten sonra da takımı yeni başkan Duygun Yarsuvat’ın teknik kurmayları yaptı. O zaman Prandelli’ye ne gerek var?
Kasımpaşa takımının şu andaki Galatasaray’ı elindeki kadroyla yenmesi gerekirdi.
Demek ki Kasımpaşa takımının da bazı sorunları var.
Türkiye‘de takımların iyi veya kötü olması önemli değil.
Çünkü ‘iyi futbol oynamadı dediğiniz takımlarla iyi oynuyor dediğiniz takımların’ arasındaki puan farkı ya 1 ya da 2! Bu da futbolumuzun kalitesizliğinin bir göstergesi.
Öyle veya böyle Galatasaray’da hava topuna çıkan iki adam var. Biri Chedjou diğeri Umut. Özellikle iç saha maçlarında son dakikalarda doldur boşalt toplarda en faydalı olacak adam Umut Bulut. Dün TT Arena’da bunu bize gösterdi. Ünal Aysal yönetimi, Sabri’yi yolladı. İşin uygulamasını da yani tetikçiliğini de teknik direktörleri Prandelli’ye yaptırdılar.
Futbolcu akıllı adamdır.
Prandelli’nin para için takımındaki futbolcularını satmasını (mecazi anlamda) net bir şekilde dün akşam gördüler.
Prandelli bir gün siyah bir gün beyaz oluveriyor ama kendi görüşü ve kararıyla değil! Alacağı paraya göre.
Peki o zaman bu futbolcu grubu böyle bir teknik adama nasıl inansın? Bence bundan sonra Prandelli’nin takımda kalması Galatasaray için daha da büyük zarar olur. Çünkü Prandelli’nin olduğu yerde futbol takımını kuranların, kadroyu yapanların Prandelli ve teknik ekibinin değil yönetimlerin olduğu dün gece apaçık meydana çıktı. Daha doğrusu su yüzüne vurdu! O zaman Galatasaray bu kadar pahalı ithal bir ‘kukla’ kullanacağına yurt içinden daha ucuz bir ‘kukla’ bulsa daha iyi olur.
Zaten Türkiye Ligi artık teknik direktörlerin değil başkanların ve yönetimlerin sahaya takım çıkardıkları bir lig oldu.
Şu anda su yüzünde net görünen 3 takım var: F.Bahçe, G.Saray ve Gençlerbirliği. Bu yönetim ve başkanlardan biri yalnız takım da kurmuyor, hakemleri de yönlendiriyor. Soyunma odalarına giden koridorlardaki hakemlerin yolunu keserek!
Zaten adam söylüyor Fikret Orman’a “Gücün yetiyorsa sen de soyunma odası bas” diye. Türkiye’de futbol artık sahadan çıktı. Gücü, gücüne yetene şeklinde devam edecek.

G.SARAY YAN GELiP YATMIŞ
6 aydır oynamayan Sabri bile takımdan ayrı çalıştığı halde eğer dün akşam sahada 90 dakikayı bitirebiliyorsa bu Galatasaray takımının futbolcularının fizik kapasitelerini gösterir. Demek ki Galatasaray’da futbolcular “yan gelip yatmışlar”. Şimdi bana diyebilirsiniz ki “Hayır Erman hocam, Sabri muazzam çalışmış” antrenmanda ne kadar çalışırsan çalış, maçın verdiği kondisyonu vermez.
Kaleci Muslera yalnız kale sahasına değil ceza alanına da hakim bir kaleci. Dün gece bir şey daha ortaya çıktı; Sneijder olmayınca Galatasaray rakip kaleye gidemiyor. Ne zaman Hollandalı futbolcu oyuna girdi, şekil değişti.

Kaynak: Erman Toroğlu

Son 5 sezonun en iyi Galatasaray’ı

Son iki resmi maçında farklı skorlarla mağlup olan Galatasaray, Kasımpaşa galibiyetiyle hayata döndü.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund’a, ardından Süper Lig’de İstanbul Başakşehir’e 4-0’lık skorlarla yenilen sarı-kırmızılı ekip, taraftar tepkileriyle de karşı karşıya kaldığı müsabakada hem 3 puan hem de büyük moral elde etti.

Son 5 sezonun en iyisi

Sarı-kırmızılı ekip, son maçlarda aldığı sonuçlarla eleştirilerin hedefi olmasına karşın Kasımpaşa galibiyetiyle ligde son 5 sezonun en iyi performansını yakaladı.

Kasımpaşa galibiyetiyle ligde 16 puana ulaşan Galatasaray’ın performansı, ilk 8 haftada 19 puan kazanılan 2009-2010 sezonunun gerisinde kalırken, son 4 sezonun üzerinde bir puan performansı olarak dikkati çekti.

1 Kasım 2014 tarihli derleme Galatasaray haberleridir.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER