30 Nisan 2024 Salı

Güzel şeyler kazayla olmaz

The Guardian’ın hafta sonu çıkarttığı The Observer‘a konuşan Fatih Terim öncelikle Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ile arasındaki ilişkiye değinirken, “Onu uzun yıllardan beri tanırım. Bildiğiniz teknik adamlardan farklıdır. Her zaman iyi bir dostluğumuz olmuştur. Aramızda oynanacak olan maçlar da bunu değiştirmeyecek.” dedi. 

Güzel şeyler kazayla olmaz

Geçen sezondan itibaren yaşadıkları çıkışı anlatan Terim, “Galatasaray’ın başına geçtiğimde takım sezonu 8. sırada tamamlamıştı. Ancak teknik heyet ve yönetimin planlı çalışmasıyla birlikte şampiyonluğa ulaştık. Bu sezona da Süper Kupa’yı alarak başladık ve ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde gayet iyi gidiyoruz. Güzel şeyler kazayla olmaz. Biz bir aileyiz ve birlik ve beraberliğin önemine inanıyoruz. O birlik sağlandığında gerisi de geliyor.” diye konuştu.

Hedefimiz…

“Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayacak olmamızdan ötürü çok mutluyuz.” diyen Terim sözlerine şöyle devam etti: “Çok iyi çalışıyoruz. Hiçbir takım her sezon şampiyon olamaz ama istikrarlı bir şekilde Şampiyonlar Ligi’nde yer alabilir. Bizim de istediğimiz şey bu istikrarı sağlayabilmek. Hedefimiz kalıcı bir şekilde dünyanın en büyük kulüplerinden birisi olmak. Bu belli bir süreç gerektiriyor. İstikrar en büyük problem. Ancak kapasitemizin farkındayız. Hedeflerimize ulaşabiliriz.”

Drogba istediğim seviyeye geliyor

Terim, devre arasında transfer edilen Didier Drogba hakkında sorulan soruya ise şu şekilde yanıt verdi: “Drogba Çin’de iki ay boyunca oynamamıştı. Daha sonra milli takıma katıldıktan sonra bize geldi. Fizik olarak her geçen gün daha iyiye gidiyor. İlk geldiğinde istediğimiz seviyede değildi. Fakat sürekli gelişiyor. Gerçekten müthiş bir karaktere sahip. Çalışma arzusu üst düzeyde. Takımın bir parçası olmak istiyor ve hem antrenmanlarda, hem de maçlarda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Onun yeteneklerinden bahsetmeye gerek yok. Takımın ve genç futbolcularımızın abisi rolünde. Liderlik onun doğasında var.” 

Burak Shevchenko gibi

Bu sezon harikalar yaratan Burak Yılmaz’dan da bahseden Terim, golcü futbolcu hakkında, “27 yaşında ama halen öğrenmeye çok açık. Burak golü her zaman hisseder ve her an her yerden golü yapabilir. Üzerine çok düşüyorum; gerçekten bizim için mucizevi bir transfer oldu. Onu Shevchenko’ya benzetiyorum. 89. dakikada bile oyundan alsanız sinirlenebilirdi. Burak da öyle. Her zaman golü düşünür. Bence çok daha iyi yerlere gelecek.” ifadelerini kullandı. 

Burak’ı ellerinde tutmanın kolay olmayacağından da bahseden başarılı teknik adam, “Hedefleri var ancak sonuçta kararını kendisi verecek. İstenmek her zaman güzeldir. Ama ona çok ihtiyacımız var. Gelecekte de bizim için önemini koruyacaktır.” diye konuştu. 

Ronaldo’ya özel önlem alacak mı?

Terim Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları Real Madrid maçı hakkında ise, “Real Madrid’i anlatmaya gerek yok. Herkes ne kadar iyi olduklarının zaten farkında. Manchester United’ı elediler. Ama biz de iyi takımız. İyi oyuncularımız var. Onlara saygı duyuyoruz ama kendimize de güveniyoruz. Ronaldo şu anda dünyanın en iyi oyuncularından birisi. Her an her şeyi yapabilir ama sadece tek bir oyuncuya odaklanamayız. Mesut, Ramos ve Di Maria gibi maçın kaderini değiştirecek birçok oyuncuya sahipler. Ronaldo için planlarımızdan vazgeçemeyiz. Biz futbol oynamak istiyoruz. Yeter ki güzel futbol oynayalım, o zaman kaybetsek de sorun olmaz.” ifadelerini kullandı. 

Fatih Terim son olarak kendisine takılan ‘İmparator’ lakabı hakkında sorulan soruya ise, “Taraftar bana bu lakabı taktı. Memnuniyetle kabul ediyorum. Ama benim adım Fatih Terim.” şeklinde yanıt verdi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ