19 Nisan 2024 Cuma

Dünya şampiyonu Galatasaray

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Japonya’nın Kitakyushu kentinde 9.’su düzenlenen Kıtalararası Kupa’nın final maçında ev sahibi Miyagi MAX’ı mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.

Karşılaşmayı 68-51 kazanan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı üçüncü dünya şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

1. ÇEYREK: 14-11
2. ÇEYREK: 15-17 (29-28)
3. ÇEYREK: 26-12 (55-40)
4. ÇEYREK: 13-11 (68-51)

Yıldız oyuncu Özgür Gürbulak, 22 sayıyla takımın en skorer ismi olarak öne çıktı. Kritik anlarda sahne alan Piotr Luzynski 14 sayı üretti. İsmail Ar 12 sayı, Mateusz Filipski ise altı sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Galatasaray’da maç boyunca 10 oyuncu da süre aldı.

Teknik heyet ve oyuncuların mücadelesini de kutlayan Sinan Kalpakçıoğlu, “Burada teknik direktörümüz Sedat İncesu, yardımcıları Tacettin Çıpa ve Abdurrahman Güven’in çok emeği geçti. Barış Güven’in katkılarını unutmamak lazım. Oyuncularımız da Galatasaray’a yakışır bir şekilde mücadele ederek bu güzel kupayı hem Galatasaray’ımıza hem de Türkiye’ye armağan ettiler. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Kupayı üç defa evine götüren tek takım, Galatasaray. Biz bundan sonra bu başarıları devam ettirmek amacıyla yolumuza devam edeceğiz. İnşallah lig, arkasından Avrupa şampiyonluğu ve sonunda tekrar Dünya şampiyonluğu hedeflerimiz var” diye konuştu.

Kıtalararası Kupa’da daha önce 2008 ve 2009 yılında şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, üçüncü defa mutlu sona ulaşarak bu alanda organizasyonun en başarılı takımı oldu.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER