16 Nisan 2024 Salı

City, United’ı rezil etti 1-6

Manchester City, Old Trafford’da Kırmızı Şeytanlar’a uzun yıllar unutamayacakları bir yenilgi tattırdı.

Karşılaşmaya ev sahibi Manchester United iyi başladı. İlk dakikalarda Manchester City’e top göstermeden kanatları kullanarak pozisyon arayan Kırmızı Şeytanlar, topu ceza sahasına etkili bir şekilde sokmayı bir türlü başaramadı.

İlk 20 dakikadan sonra oyunu dengelemeyi başaran Manchester City, ilk kez gittiği Manchester United kalesinden golle dönmeyi başardı. david Silva ile gelişen atakta James Milner sol kanattan sıfıra inerek pasını çıkarttı. Ceza sahasında topla buluşan Mario Balotelli, plase bir vuruş ile uzak direk dibinden topu ağlara gönderdi.

Golden sonra bir süre bocalayan Manchester united ilk yarım saat geride kaldıktan sonra bir kez daha Joe Hart’ın koruduğu kalede baskıyı kurmayı başardı. 34’üncü dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunmadan seken topla buluşan Anderson’un sert şutunda Hart topu iki hamlede kontrole tmeyi başardı. 36’ıncı dakikada bu kez Wayen Rooney uzaklardan sert vurdu ama bu topta da Hart kalesinde başarılıydı. 40’ıncı dakikada ise Manchester united beraberlik golüne çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Rooney arka direkte topu indirdi. Altı pasta uygun durumda olan Evans ıska geçince Kırmızı Şeytanlar beraberlik fursatını kaçırdı. Kalan bölümde de başka gol olamyınca ilk yarı Manchester City’nin 0-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı Manchester united için kabus gibi başladı. 47’inci dakikada Balotelli ceza sahasına sokulurken Evans tarafından düşürüldü. Karşılaşmanın hakemi bu hareket nedeniyle Evans’ı direkt kırmızı kartla oyundan attı. 60’ıncı dakikada ceza sahasındaki Manchester Unitedlı oyuncuların kafasını karıştırmayı başaran David Silva sağ kanattan bindiren James Milner’ı gördü. Milner’ın arka direğe ortasında bomboş pozisyonda topa dokunan Balotelli kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti, 0-2. 69’uncu dakikada bu kez Richards’ın sağ kanattan altı pasa kestiği topa Agüero dokundu ve Manchester city farkı üçe çıkarttı, 0-3.

81’inci dakikada Javier Hernandez ile paslaşan Fletceher ceza sahası yayına yakın bir bölgeden enfes bir vuruş yaparak topu doksana gönderdi, 1-3. 90’ıncı dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Lescott’un son anda çevirdiği topa Dzeko dokundu ve farkı yeniden üçe çıkarttı. 90+1’inci dakikada ani gelişen Manchester City atağında Dzeko’nun pasıyla hareketlenen David Silva kaleci ile karşı karşıya pozisyonda bu kez kendisi bitirmeyi tercih etti, 1-5. 90+2’inci dakikada David Silva’nın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Dzeko maçın skorunu ilan eden golü kaydetti, 1-6.

Bu karşılaşmadan sonra Manchester City puanını 25’e yükselterek liderliğini korurken; Manchester United 20 puanda kaldı.

M.UNİTED-M.CİTY:1-6
STAT: Old Trafford 
HAKEM: Mark Clattenburg 

MANCHESTER UNITED: De Gea, Evra, Rio Ferdinand, Evans, Smalling, Anderson(Dk. 66 Jones), Nani(Dk. 66 Hernandez), Ashley Young, Fletcher, Wayne Rooney, Welbeck 
MENAJER: Alex Ferguson

MANCHESTER CITY: Hart, Richards, Lescott, Kompany, Clichy, James Milner, Gareth Barry, David Silva, Yaya Toure, Sergio Aguero(Dk. 76 Nasri), Mario Balotelli(Dk. 70 Dzeko)
MENAJER: Roberto Mancini

GOLLER: Dk. 21 ve 60 Balotelli, Dk. 69 Aguero, Dk. 81 Fletcher; Dk. 90 Dzeko, Dk. 90 Silva
KIRMIZI KART: Dk. 48 Evans (ManU)
SARI KARTLAR: Kompany, Balotelli, Anderson, Smalling, Evra, Dzeko, Richards

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER