19 Nisan 2024 Cuma

NBA’de lokavt bitti

NBA’de beş aylık lokavt dönemi bitiyor. Takım sahipleri, TSİ 19:00’da başlayan ve 16 saat süren toplantı sonrasında Oyuncular birliği sendikasıyla anlaştı. Basın toplantısı düzenleyen NBA başkanı David Stern, sözlü anlaşmaya vardıklarını ve 25 Aralık’ta ligin başlayacağı yönünde iyimser olduğunu açıkladı.

Lokavtın resmi olarak bitmesi için öncelikle küçük pürüzlerin giderilmesi, tüm takım sahipleri ve oyuncuların bu anlaşmayı kabul etmesi ve yeni toplu iş sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. Bu sürecin 10 ila 14 gün sürmesi gündemde.

Resmi anlaşma imzalandıktan sonra 9 Aralık’ta hazırlık kampları ve transfer döneminin başlaması bekleniyor.

Lokavt süresince Türkiye ve Avrupa’ya transfer olan birçok oyuncu da toplu iş sözleşmesi imzalanır imzalanmaz NBA’e dönmek zorunda. Beşiktaş Milangaz’dan Deron Williams, Semih Erden ve henüz takımla maça çıkamayan yeni transfer Lamar Odom; Fenerbahçe Ülker’den Thabo Sefolosha, Anadolu Efes’ten Ersan İlyasova, Türk Telekom’dan Mehmet Okur ve Galatasaray Medical Park’tan Zaza Pachulia toplu iş sözleşmesi biter bitmez NBA’e dönecekler.

Avrupa takımlarında oynayan Nicolas Batum, Rudy Fernandez, Jordan Farmar, Danilo Gallinari, Serge Ibaka, Ty Lawson ve Tony Parker gibi yıldızlar da NBA’e geri dönecek. CSKA Moskova forması giyen Andrei Kirilenko’nun NBA’de sözleşmesi yok. Ancak Rus forvetin sözleşmesindeki özel maddeye göre bir ay içinde gelebilecek bir NBA teklifini kabul edip ABD’ye dönme hakkı bulunuyor.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER